Adidas: Έχασε την μάχη του σήματος για τις “τρεις γραμμές”

Adidas: Έχασε την μάχη του σήματος για τις “τρεις γραμμές”
Το σήμα της Adidas AP

Μπορεί όλοι να αναγνωρίζουν τα είδη του γερμανικού κολοσσού από τις "τρεις γραμμές", σύμφωνα ωστόσο με τα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι ένα "συνηθισμένο σήμα"

Το εμπορικό σήμα της Adidaw δεν είναι αρκετά διακριτό για να αξίζει προστασία, σύμφωνα με τοο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος, για τις τρεις παράλληλες γραμμές στα αθλητικά παπούτσια, τις τσάντες και τις μπλούζες του αθλητικού κολοσσού, που συνιστούν «ένα συνηθισμένο σήμα», σύμφωνα με το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ.

Το δικαστήριο, το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, επικύρωσε στην ουσία την απόφαση του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), που το 2016 ακύρωσε την εγγραφή του εμπορικού σήματος της Adidas, ύστερα από προσφυγή βελγικής εταιρείας υποδημάτων Shoe Branding Europe.

“Η Adidas δεν έχει αποδείξει ότι το εμπορικό της σήμα έχει έναν «διακριτό χαρακτήρα» στις 28 χώρες του μπλοκ και ότι θα έπρεπε να τυγχάνει νομικής προστασίας”, τονίζεται στην απόφαση.

Σημειώνεται ότι ο γερμανικός κολοσσός έχει εμπλακεί σε μία μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με τη βελγική εταιρεία, η οποία το 2009 κέρδισε τη μάχη για να χρησιμοποιεί δύο παράλληλες γραμμές ως εμπορικό σήμα, για να ακολουθήσει προσφυγή της Adidas ότι το σήμα του βελγικού brand παραπέμπει ευθέως στο δικό της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα