Αιφνιδιαστική αποχώρηση της ουκρανικής Rocket από την Ελλάδα

Αιφνιδιαστική αποχώρηση της ουκρανικής Rocket από την Ελλάδα
Ντελίβερι iStockphoto

Η ουκρανική start up delivery αποχωρεί εσπευσμένα από όλες τις αγορές της Ευρώπης. Έκθετοι οι περίπου 100 εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ελλάδα.

Διάττων αστέρας και λιγότερο «πύραυλος» αποδεικνύεται η ουκρανική πλατφόρμα delivery φαγητού Rocket, η οποία αν και δεν έχει κλείσει χρόνο στην ελληνική αγορά, αποσύρεται άρον – άρον.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί στην Ελλάδα περίπου 100 εργαζόμενους (κυρίως διανομείς) και είχε εξαγγείλει μόλις πριν λίγο καιρό την είσοδο της και στην υπηρεσία delivery ειδών σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσε χθες αιφνιδιαστικά την πλήρη απόσυρση της τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες είχε εισέλθει προσφάτως (Κύπρος, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ουγγαρία).

Ο επίσημος λόγος αφορά στην έλλειψη ρευστότητας της ελληνικής θυγατρικής καθώς ως νεοιδρυθείσα εταιρεία χρειαζόταν τη στήριξη των κεφαλαιούχων, και ειδικότερα του Ουκρανού βασικού μετόχου Igor Rokhlin, ο οποίος σταδιακά περιόρισε την παροχή κεφαλαίων και τελικώς αποφάσισε την πλήρη διακοπή στήριξης.

Αν και εκ πρώτης, η στάση του σχετίστηκε με την Ουκρανική κρίση, εν τούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οικονομικά προβλήματα της Rocket, συνδέονται με τη σύλληψη συγγενικού προσώπου του βασικού επενδυτή και μεγαλομετόχου της Rocket, του Timur Rokhlin, λόγω κατηγοριών για οικονομική απάτη.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνιδρυτές της εταιρείας Oleksii Yukhymchuk και Stanislav Dmytryk και προώθησαν στους εν Ελλάδι συνεργάτες τους αναφέρουν:

«Με λύπη ανακοινώνουμε το τερματισμό των δραστηριοτήτων στην Ευρώπη. Το brand Rocket δημιουργήθηκε από μια εξαιρετική ομάδα, η οποία κατάφερε να φτιάξει μία από τις 7 κορυφαίες εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στον τομέα της παράδοσης φαγητού στην Ευρώπη και έχτισε ποιοτικές σχέσεις με συνεργάτες, ταχυμεταφορείς και πελάτες. Δημιουργήσαμε μια ουκρανική επιχείρηση, η οποία ήταν επιτυχημένη όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις αγορές της ΕΕ, και αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να αναπτύξουμε σπουδαία έργα. Σήμερα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε σε λειτουργία την επιχείρηση μας στην Ουκρανία και να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε».

Υπενθυμίζεται πως η Rocket εγκαινίασε δραστηριότητα στη χώρα μας τον Ιούλιο με υπηρεσίες online παραγγελίας και διανομής φαγητού. Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες στην εγχώρια αγορά delivery κατάφερε να αυξήσει τον όγκο παραγγελιών της επί 4 μέσα στο πρώτο τρίμηνο ενώ συνέχιζε να ενισχύει το μερίδιό της. Μάλιστα δεσμεύθηκε για συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τους εργαζομένους της σε μια περίοδο κρίσης για τα εργασιακά των διανομέων, ενώ μόλις τον Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να προσλάβει 500 νέους εργαζόμενους. Στην παρούσα φάση και χωρίς επίσημη ενημέρωση για την εργασιακή τους σχέση, οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι της εταιρείας στρέφονται προς το υπ. Εργασίας, προκειμένου να λάβουν στήριξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα