Ακόμα ένα αντιπλημμυρικό έργο ξεκινά, αυτή τη φορά στο Μαρκόπουλο

Κατασκευή έργου αντιπλημμυρικής προστασίας
Κατασκευή έργου αντιπλημμυρικής προστασίας EUROKINISSI

Το εν λόγω έργο, είναι μέσα στη γνωστή λίστα αντιπλημμυρικών έργων συνολικού ύψους 450 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ και βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου.

Υπεγραφή πριν από μερικές ημέρες η σύμβαση κατασκευής για τη διευθέτηση του ρέματος Αγ. Γεωργίου στην περιοχή του Μαρκοπούλου στην Ανατολική Αττική. Οι υπογραφές "έπεσαν" στις 26 Ιουλίου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ως αναθέτουσα αρχή) και ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Ελληνική Υδροκατασκευή. Το έργο το ανέλαβε έχοντας δώσει έκπτωση με ποσοστό 53,07%.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου 2020 και στις 23 του ίδιου μήνα έγινε η αποσφράγιση των προσφορών. Συνολικά οκτώ σχήματα κατέθεσαν τις προσφορές τους. Από την διαγωνιστική διαδικασία επικράτησε η  Ελλ.Υδροκατασκευή.

Αν και η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναδειχθεί μειοδότρια από το Φθινόπωρο του 2020 χρειάστηκαν αρκετοί μήνες μέχρι να "κλειδώσει" η μειοδοσία της.

ADVERTISING

Πρόκειται για την υλοποίηση ακόμα ενός αντιπλημμυρικού έργου. Αφορά στη διευθέτηση του ρέματος Αγ. Γεωργίου Ανατολικής Αττικής, από Χ.Θ.0+824 (ανάντη της συμβολής ποτ. Ερασίνου) έως Χ.Θ.8+161 (συμβολή ρεμάτων Καλυβίων και Κουβαρά. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και πιο συγκεκριμένα η Γ.Γ.Υ. - Γ.Δ.Υ.ΛΙ.Κ.Υ. - Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19).

Το κόστος του έργου είναι 15,5 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 12,5εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου είχε πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 23 Ιουνίου. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το εν λόγω έργο, είναι μέσα στη γνωστή λίστα αντιπλημμυρικών έργων συνολικού ύψους 450 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ και βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ήδη σε κατασκευή βρίσκονται τα έργα για την διευθέτηση των ρεμάτων Γιαννούλας στο Θριάσιο Πεδίο στον Ασπρόπυργο και Ερασίνου στην Ανατολική Αττική. Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής κατασκευάζει αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η κατασκευή:

α) έργων διευθέτησης του ρέματος Αγ. Γεωργίου της Ανατολικής Αττικής, σε μήκος 7.300 μ. περίπου, από ανάντη της συμβολής του στον π. Ερασίνο (Χ.Θ. 0+824) έως τη Χ.Θ.8+161, όπου συμβάλλουν τα ρέματα Καλυβίων και Κουβαρά·

β) έργων διευθέτησης του συμβάλλοντος σε αυτό ρέματος Μαλέξη, σε μήκος 800 μ. περίπου, από την έξοδό του από το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο (Ο.Ι.Κ.) έως τη συμβολή του με το ρ. Αγίου Γεωργίου·

γ) έργων εκτροπής του ρέματος Αγίας Άννας με υπόγειο αγωγό, μήκους 450 μ. περίπου, προς το ρέμα Μαλέξη·

δ) τάφρου νοτίως του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου (Ο.Ι.Κ.), παράλληλα με την οδό Μυρρινούντος, μήκους 1.100 μ., και

ε) της τάφρου Μαρκοπούλου, μήκους 760 μ. περίπου.

Επιπροσθέτως, στις διασταυρώσεις του ρέματος με έργα οδοποιίας προβλέπεται η κατασκευή τεχνικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υποδομές, Αθήνα
SHARE:

24Media Network