ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Κατασκευή έργου αντιπλημμυρικής προστασίας

Ακόμα ένα αντιπλημμυρικό έργο ξεκινά, αυτή τη φορά στο Μαρκόπουλο

Το εν λόγω έργο, είναι μέσα στη γνωστή λίστα αντιπλημμυρικών έργων συνολικού ύψους 450 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ και βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου.

Αντιπλημμυρικά έργα (Αρχείο)

Στις ράγες μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης

Σε διαγωνισμό οδηγείται το έργο κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης. Η δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου είναι απολύτως αναγκαία και επείγουσα.

Αρδευτικά έργα

Ξεκινά ο διαγωνισμός για τα αρδευτικά δίκτυα του Φράγματος Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα

Η δημοπράτηση και η υλοποίηση του έργου είναι απολύτως αναγκαία και επείγουσα δεδομένου ότι από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς θα αρδευτεί γεωργική έκταση 18.000 στρεμμάτων. Το έργο έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Αυτοκινητόδρομος στην Κρήτη

ΒΟΑΚ: Σε πλήρη εξέλιξη οι διαγωνισμοί, το 2022 τα πρώτα έργα

Μέσα στο 2022 κάποια τμήματα του ΒΟΑΚ θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται και το 2024 το έργο θα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος είναι στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας να παραδοθεί ένας νέος, ασφαλής, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος.

Η Εγνατία Οδός

Τέλος η αναμονή, ανοίγουν οι προσφορές για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Ο πολύκροτος διαγωνισμός της Εγνατίας Οδού βρίσκεται στην τελική ευθεία και από την διαδικασία θα αποκαλυφθεί ο επενδυτής που θα αποκτήσει το μεγαλύτερο οδικό σύμπλεγμα της χώρας.

Ελληνικό: Πρώτη δημοπράτηση μέσα στο καλοκαίρι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Ελληνικό: Πρώτη δημοπράτηση μέσα στο καλοκαίρι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Η πρώτη δημοπράτηση έργου υποδομής στο Ελληνικό θα αφορά στην υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος που έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο έργο του είδους του.

Προετοιμάζεται το νέο έργο για το παράκτιο πάρκο στο Φάληρο - Τι θα αλλάξει στην περιοχή

Προετοιμάζεται το νέο έργο για το παράκτιο πάρκο στο Φάληρο - Τι θα αλλάξει στην περιοχή

Το έργο της δημιουργίας του "Οικολογικού Πάρκου" Φαλήρου, κόστους σχεδόν 200 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2021 της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα.

Στις 30 Ιουλίου η κατάθεση ενδιαφέροντος για το νέο κτίριο της ΓΓ Υποδομών στην Πειραιώς

Στις 30 Ιουλίου η κατάθεση ενδιαφέροντος για το νέο κτίριο της ΓΓ Υποδομών στην Πειραιώς

Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η διάνοιξη οδού που προβλέπει το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, καθώς και η κατεδάφιση των υφιστάμενων κτισμάτων.

Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μιτζάλης (Διευθύνων Σύμβουλος της Αβαξ), Νίκος Ταχιάος (Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ), Γιώργος Καραγιάννης

Καραμανλής για μετρό Πειραιά: Καλοκαίρι του 2022 θα παραδοθούν στο κοινό οι 3 σταθμοί

Αυτοψία στο μετρό Πειραιά πραγματοποίησε ο Κώστας Καραμανλής. Μόνιμη έκθεση με αρχαιολογικά ευρήματα θα κοσμεί τον σταθμό "Δημοτικό Θέατρο". Σε 50 λεπτά η διαδρομή Πειραιάς-Αεροδρόμιο.

Προχωρά ο διαγωνισμός για το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης

Προχωρά ο διαγωνισμός για το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης

Η αναβάθμιση της ανατολικής πλευράς της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει ανάσα για τις διαμπερείς οδικές μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο Μακεδονία, τη νότια πλευρά του νομού και τη Χαλκιδική.

Κυκλικός κόμβος του Ε-65

Στην πρίζα το βόρειο τμήμα του Ε65 - Το έργο θα φέρει κοντά στην Αθήνα τη Δυτική Μακεδονία

Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης γιατί το έργο έχει συνδεθεί με την πορεία απολιγνιτοποίησης της χώρας και ως εκ τούτου έχει τη σφραγίδα του "πράσινου" έργου.

Εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού - Φωτογραφία αρχείου

Επενδύσεις 276 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν αποχέτευση Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα και Αρτέμιδα

Πρόκειται για έργο που έρχεται να συμπληρώσει άλλους δύο διαγωνισμούς 166 εκατ. ευρώ που τρέχουν στην περιοχή τα δίκτυα αγωγών στις περιοχές της Ραφήνας, του Πικερμίου, των Σπάτων και της Αρτέμιδας.

Γερανός στην Εγνατία Οδό (φωτογραφία αρχείου)

Πράσινο φως για την Εγνατία Οδό - Ανοίγουν οι προσφορές των δύο υποψήφιων επενδυτών

Η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για να ανοίξουν οι προσφορές για την Εγνατία Οδό και να υπάρξει ανάδοχος, κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς ο διαγωνισμός πρέπει να τρέξει άμεσα.

Eργοτάξιο - Φωτογραφία αρχείου

Στην εκκίνηση ο διαγωνισμός για 17 σχολεία ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία

Πρόκειται για τον τρίτο διαγωνισμός που αφορά κατασκευή σχολικών μονάδων με ΣΔΙΤ. Οι δύο πρώτοι, που είχαν επίσης αναθέτουσα αρχή την ΚΤΥΠ, αφορούσαν την κατασκευή συνολικά 24 σχολικών συγκροτημάτων στην Αττική.

Εγνατία οδός

Σε δημοπράτηση νέο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας, Ξάνθη - ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Σε δημοπράτηση το δεύτερο τμήμα του -υπό κατασκευή- κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού (Κάθετος Άξονας 70) από την Ξάνθη προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνολικού μήκους 49χλμ.

Χωρίς διόδια οι νέοι οδικοί άξονες Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη

Χωρίς διόδια οι νέοι οδικοί άξονες Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη

Το φθινόπωρο η πρώτη φάση των διαγωνισμών για τους οδικούς άξονες Θεσσαλονίκη- Έδεσσα και Δράμα- Αμφίπολη, ανακοίνωσε ο Κ. Καραμανλής στην εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη