Αλλάζει χέρια το Bacardi στην Ελλάδα

Αλλάζει χέρια το Bacardi στην Ελλάδα

Ποιος αναλαμβάνει την διανομή του μετά από την αποχώρηση της Bacardi Hellas. Ποια άλλα σήματα επηρεάζονται

Αποχωρεί μετά από 27 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα η Bacardi Ηellas, θυγατρική της ομώνυμης πολυεθνικής.

Η Bacardi Hellas είναι μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδρύθηκε τον Ιούλιο 1998 με αρχική επωνυμία Bacardi Limited και είναι θυγατρική εταιρεία της Bacardi Ltd.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το χαρτοφυλάκιο της Bacardi περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες και κορυφαίες σε πωλήσεις μάρκες αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ρούμι BACARDĺ®, την βότκα GREY GOOSE®, τα blended Scotch ουίσκι DEWAR'S®, το τζιν BOMBAY SAPPHIRE®, τα βερμούτ και τους αφρώδεις οίνους MARTINI®, καθώς και άλλα κορυφαία και ανερχόμενα σήματα.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η εταιρία Άμβυξ αναλαμβάνει την διανομή , εμπορία και μάρκετινγκ του συνολικού χαρτοφυλακίου premium και super premium των προϊόντων της Bacardi στην Ελληνική αγορά, από την 1 Απριλίου, 2016.

Με έτος ίδρυσης το 1917, η Άμβυξ διανέμει ήδη μια σειρά premium και super premium προϊόντων, όπως τα ουίσκι Grant's® και Glenfiddich®, τις σαμπάνιες Moet & Chandon® και Dom Perignon®, την βότκα Serkova®, τις μπύρες Stella Artois® και Bud®, τα ουίσκι Teacher's® και Jim Beam®, την βότκα Russian Standard®, τους αφρώδεις οίνους Gancia® καθώς και τα κρασιά των Κτημάτων Άλφα και Αργυρού, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Άμβυξ δήλωσε: «Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και υπερηφάνειας, μόλις ένα χρόνο πριν τον εορτασμό των 100 χρόνων της Άμβυξ, μας γίνεται η τιμή να αναλάβουμε τη διανομή στην Ελλάδα των παγκοσμίου φήμης μαρκών που ανήκουν στη Bacardi. Αυτό είναι μια κορυφαία εξέλιξη για την οικογενειακή μας επιχείρηση. Η Bacardi είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και έχει 153 χρόνια ειδίκευσης σε αυτά. Το χαρτοφυλάκιο της Bacardi θα αυξήσει τον τζίρο μας στα €60εκ., προ ειδικών φόρων κατανάλωσης, περίπου, δίνοντας μας 23% συνολικό μερίδιο αγοράς στα εισαγόμενα προϊόντα στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η Άμβυξ γίνεται μακράν η μεγαλύτερη αμιγώς Ελληνική εταιρία διανομής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διανομής εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών κατ' όγκο. Περιμένουμε με χαρά να έχουμε την ίδια αμοιβαία επωφελή σχέση με τη Bacardi, όπως έχουμε με τους υφιστάμενους συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια».

Η κ. Sylvie Henon Badoinot, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ν. Ευρώπης της Bacardi πρόσθεσε: «Η Άμβυξ έχει αποδείξει ότι διαθέτει σημαντικές δεξιότητες σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της, και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξήσουμε σημαντικά την παρουσία μας αλλά και την ανταγωνιστικότητα μας, διασφαλίζοντας ότι η Bacardi θα απολαμβάνει μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελληνική αγορά».

SHARE:

24Media Network