Αμερικανικές, αραβικές και ασιατικές εταιρείες “ελέγχουν” τα ξενοδοχεία – φιλέτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Αμερικανικές, αραβικές και ασιατικές εταιρείες “ελέγχουν” τα ξενοδοχεία – φιλέτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Ντεμπούτο στην Ευρώπη, μέσω Γλυφάδας για την ταϊλανδική ξενοδοχειακή αλυσίδα Dusit Hotels and Resorts.

Ακόμη ένας Ασιατικός ξενοδοχειακός όμιλος αποκτά παρουσία στη χώρα μας, με το άνοιγμα ενός νέου ξενοδοχείου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με τα σημαντικότερα ξενοδοχεία της περιοχής πλέον να διαχειρίζονται από αμερικανικές, αραβικές και ασιατικές εταιρείες.

Η Ταϊλανδική Dusit Hotels and Resorts κάνει το ντεμπούτο της σε ολόκληρη την Ευρώπη, με το άνοιγμα ενός νέου ξενοδοχείου στη Γλυφάδα, πολύ κοντά στην παραλία του Αστέρα Γλυφάδας. Το Dusit Suites Athens, που είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται να ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα, θα διαθέτει 36 δωμάτια, εξωτερική πισίνα, σπα, σάουνα και χαμάμ. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια επέκτασής της για το 2023 σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου αναμένεται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της 14 ξενοδοχεία και θέρετρα σε Κίνα, Ελλάδα, Ινδία, Ιαπωνία, Κένυα, Νεπάλ και Ταϊλάνδη . Η Dusit, με έδρα την Ταϊλάνδη, έχει περισσότερα από 60 ακίνητα στα σκαριά, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης «άνοιξε το χορό» για την είσοδο των μεγάλων διεθνών αλυσίδων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με την ανάληψη της διαχείρισης του από την αμερικανική Starwood (σημερινή Marriott), πριν από χρόνια. Μετά την πώληση του συγκροτήματος σε αραβικά συμφέροντα, το μάνατζμεντ της εμβληματικής μονάδας ανέλαβε η επίσης αμερικανική κορυφαία ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons.

Σε αραβικά συμφέροντα πέρασαν πριν από τρία χρόνια, όπου ανακαινίστηκαν και λειτουργούν και τα ξενοδοχεία Ever Eden Beach Resort και Somewhere Boutique Vouliagmeni.

Στα Αστέρια της Γλυφάδας η αναμονή και η αγωνία για το μεγάλο άνοιγμα της χρονιάς, το One & Only Aesthesis είναι μεγάλη. Η εμβληματική ξενοδοχειακή εταιρεία, που ανήκει στην Αραβική Kerzner International, θα διαχειρίζεται το νέο θέρετρο που έχει ήδη γίνει viral στους διεθνείς jet-setter ταξιδιώτες. Θα περιλαμβάνει 127 δωμάτια, σουίτες και ιδιωτικές βίλες σχεδιασμένες να πλαισιώνουν τη φυσική ομορφιά της αθηναϊκής ακτογραμμής, καθώς και το Chenot Spa εμπνευσμένο από το φυσικό περιβάλλον και θα προσφέρει μια ελληνική εμπειρία ευεξίας.

H Grivalia Hospitality στην οποία και ανήκει το One & Only Aesthesis, πρόκειται επίσης να ανοίξει μέσα στο έτος ένα νέο υπερπολυτελές glamping, στις εγκαταστάσεις της παλιάς κατασκήνωσης του ΕΟΤ στη Βούλα. Το project ονομάζεται “Voula Project”, θα περιλαμβάνει 30 σκηνές πολυτελείας, εστιατόρια και μπαρ, beach club, kids-club, members club, 8 γήπεδα τένις, 2 μίνι γήπεδα και Club House, SPA/γυμναστήριο αλλά και καταστήματα λιανικής. Ακόμη η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση του.

Η ελληνική παρουσία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τρείς σημαντικές ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες, λειτουργούν εδώ και χρόνια τα ξενοδοχεία τους στην περιοχή, κάτω από τη δική τους διαχείριση. H Grecotel με το Cape Sounio, ο όμιλος Μαντωνανάκη με το Grant Resort Lagonissi και ο όμιλος Διβάνη με το Divani Apollo.

Η παρουσία των Ισραηλινών

Έντονη αναμένεται να είναι σύντομα και η παρουσία των Ισραηλινών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, καθώς φαίνεται να βρίσκονται πίσω από το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο (γνωστό ως το ξενοδοχείο της Χούντας) στην παραθαλάσσια περιοχή Πούντα Ζέζα κοντά στο Σούνιο, αλλά και από το «Ορφανοτροφείο» που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το φιλέτο των 18 στρεμμάτων, βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, δίπλα από τον Αστέρα και πριν από λίγους μήνες αναδείχθηκε πλειοδότης για τη μακροχρόνια μίσθωση (99 ετών) του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα