Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ

Για ποιο λόγο προχώρησε ο ιδιώτης μέτοχος των ΕΛΠΕ, στο αίτημα για αναβολή της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός

Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα Γενικής Συνέλευσης των μετόχων των ΕΛΠΕ ζήτησε ο ιδιώτης μέτοχος (Paneuropean που ελέγχει το 45,47 % των μετοχών της εταιρίας) και, όπως προβλέπεται, το αίτημα έγινε δεκτό και η Γενική Συνέλευση μετατέθηκε για τις 23 Ιουνίου.

Με επιστολή της, την οποία ανέγνωσε στη συνέλευση ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, η Paneuropean ανέφερε ότι «η αναβολή κρίνεται σκόπιμη δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί συζητήσεις μεταξύ των δύο βασικών μετόχων», δηλαδή της Paneuropean και του Δημοσίου.

Στο θέμα αναφέρθηκε, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, και ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «τα ΕΛΠΕ έχουν συγκεκριμένη κερδοφορία, έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ».

Σε ερώτηση σχετικά με τη διοίκηση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, απάντησε: «Πάγια θέση μας είναι η αρμονική συνεργασία δημοσίου και ιδιώτη. Τα οικονομικά αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις».

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network