Anytime “Στόχος μας να στηρίζουμε τους πολίτες και στην καθημερινότητά τους”

Anytime “Στόχος μας να στηρίζουμε τους πολίτες και στην καθημερινότητά τους”

Με αφορμή τη δωρεά 1.500 tablets σε δημόσια σχολεία της χώρας, το news247.gr μίλησε με τον επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience για τις δράσεις ΕΚΕ της Anytime.

Η Anytime προχώρησε πρόσφατα σε μία σημαντική δωρεά 1.500 tablets σε δημόσια σχολεία της χώρας. Το News24/7 συνομίλησε με τον κ. Πάνο Κούβαλη, επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience στον όμιλο INTERAMERICAN, για την κίνηση αυτή, αλλά και γενικότερα για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Anytime.

Σε μία περίοδο που οι περισσότεροι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν δωρεές στον τομέα της Υγείας, η Anytime επέλεξε τον τομέα της Παιδείας. Ποιος είναι ο λόγος αυτής της διαφοροποίησης;

Ο κλάδος της Υγείας είναι πάντα καθοριστικής σημασίας και ειδικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο, που διανύουμε. Ο ιδιωτικός τομέας ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες, που προέκυψαν με σημαντικά αποτελέσματα. Εμείς στην Anytime θεωρήσαμε αντίστοιχα σημαντικό να στραφούμε στον τομέα της Παιδείας, γιατί αισθανόμαστε ότι τα παιδιά, που είναι το μέλλον μας, επηρεάστηκαν αρκετά από όλο αυτό που βιώσαμε και βιώνουμε εν μέρει ακόμα. Η καθημερινότητά τους άλλαξε σημαντικά με το κλείσιμο των σχολείων. Δεν είχαν εύκολα πρόσβαση στη γνώση, ενώ προέκυψαν θέματα που αφορούν την πνευματική, ψυχική και κοινωνική τους εξέλιξη. Για τον λόγο αυτό, θεωρήσαμε ότι έπρεπε με κάποιο τρόπο να δράσουμε.

Ο καλύτερος τρόπος ήταν να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξοικειωθούν με την online διδασκαλία και την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Έτσι, προσφέραμε 1.500 tablets σε δημόσια σχολεία σε περιοχές της χώρας, που είχαν πραγματικές και αντικειμενικές ανάγκες, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη διαδικασία της μάθησης.

Η δωρεά των 1.500 tablets κατανεμήθηκε σε περιοχές της χώρας που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Γνωρίζετε ποιες είναι αυτές οι περιοχές κι αν υπήρχαν ανάμεσα σε αυτές κάποιες που να αποτέλεσαν έκπληξη για εσάς;

H κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο ήταν και υπεύθυνο για τη διανομή των tablets στις σχολικές μονάδες και στους μαθητές. Δε θα έλεγα ότι υπήρχε κάποια έκπληξη. Γνωρίζουμε αναλυτικά σε ποιο σχολείο έχει παραδοθεί το κάθε tablet. Ένα μεγάλο μέρος πήγε σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας, αλλά γεωγραφικά καλύψαμε σχεδόν όλες τις περιοχές.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο ελέγξαμε τις ανάγκες που είχαν τα σχολεία, προκειμένου να δοθεί τέτοιος αριθμός σε κάθε περίπτωση, ώστε να καλυφθούν, όσο αυτό είναι δυνατό οι ανάγκες της κάθε μονάδας. Ένα ακόμα κριτήριο, που είχαμε θέσει, για την τελική επιλογή των μονάδων ήταν και το κατά κεφαλήν εισόδημα. Πρώτο μας μέλημα ήταν και παραμένει η κάλυψη των αναγκών των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, εκ των οποίων ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, σε πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες, σε παιδιά που έχουν δυσκολία στη μάθηση κ.α.

Θα αποτελέσει η Παιδεία στρατηγικό τομέα του προγράμματος ΕΚΕ της Anytime στο μέλλον ή σκοπεύετε να κινηθείτε και σε άλλους τομείς;

H Anytime λειτουργεί σε digital περιβάλλον, το οποίο προσπαθεί να στηρίξει, καθώς θεωρούμε ότι μπορεί να φέρει μεγάλη ευκολία και αμεσότητα στη ζωή μας. Με την κρίση που πρόσφατα βιώσαμε, είδαμε ότι οδεύουμε σε ένα digital περιβάλλον σε πολλούς ακόμα τομείς, όπως για παράδειγμα στην εκπαίδευση. Σαφώς, θεωρούμε ότι υπάρχουν και άλλοι τομείς που μπορούμε μελλοντικά να βοηθήσουμε, όμως συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητά μας η Εκπαίδευση και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε άλλες κινήσεις που αφορούν στην ψηφιακή μάθηση των παιδιών μας. Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί δικαιούται να έχει ισότιμη πρόσβαση στην ψηφιακή γνώση, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το αύριο που εξελίσσεται, όπως όλα δείχνουν, σε ένα digital περιβάλλον.

Υπάρχουν σκέψεις στο μέλλον για digital εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης και ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς από την Anytime;

Χωρίς αμφιβολία, ναι. Αρχικά, πιστεύουμε πάρα πολύ στη δημιουργία προγραμμάτων ασφάλισης αυτοκινήτων που εστιάζουν στην ασφαλή οδήγηση. Μάλιστα, πρόσφατα ξεκινήσαμε στην Κύπρο ένα πρόγραμμα μέσω μίας εφαρμογής (app) που υποστηρίζει τον οδηγό στη βελτίωση της οδηγικής του συμπεριφοράς και αυτό επιβραβεύεται. Το πρόγραμμα ονομάζεται Smart Drive και σύντομα εκτιμούμε ότι θα το φέρουμε και στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί έναν πραγματικό και πρακτικό τρόπο να αντιληφθεί ο καθένας από εμάς και να βελτιώσει την οδηγική του συμπεριφορά, ώστε να κερδίσει μέσα από αυτό. Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μία θετική κατάσταση τόσο για τον πελάτη μας, τον οδηγό, όσο και για το κοινωνικό σύνολο. Πιστεύουμε ιδιαίτερα σε αυτήν τη λογική και θεωρούμε ότι χρειάζεται να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις της τεχνολογίας, που όλο και περισσότερο δίνει έμφαση στην ασφαλή οδήγηση και στα οχήματα με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Έχουμε παρατηρήσει, ότι οι ενέργειες ΕΚΕ που κάνει η Anytime διαφοροποιούνται από την κλασική στρατηγική των εταιριών και έχουν περισσότερο μία διάδραση. Αυτό είναι μία στρατηγική απόφαση της Εταιρίας ή απλά προέκυψε;

Η Anytime είναι ένας πολύ ζωντανός οργανισμός. Θέλουμε να είμαστε συνεχώς σε επαφή, τόσο με το ευρύ κοινό, όσο και με το πελατολόγιό μας. Η ψηφιακή μας παρουσία είναι αυτή που επιβάλλει να έχουμε αυτήν τη επικοινωνία, τη συσχέτιση και τη διάδραση, και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση όλο και περισσότερο. Θέλουμε να είμαστε πιο κοντά στους ανθρώπους και στους οδηγούς, και θέλουμε να μιλάμε συνέχεια μαζί τους. Δε μας αρκεί να μιλάμε μόνο τη στιγμή που θα συμβεί ένα ατύχημα ή όποτε άλλοτε μας χρειαστεί ο πελάτης μας. Σαφώς, είμαστε πάντοτε εκεί σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά πιστεύω ότι έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε και να υποστηρίξουμε τον Έλληνα στην καθημερινότητά του.

Ποια ήταν η αντίδρασή σας στο core business σας την περίοδο του κορωνοϊού και πώς βλέπετε να διαμορφώνεται η αγορά μετά;

Εμείς, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε, προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στους πελάτες, τόσο σε εκείνους που είναι ήδη στην Anytime, όσο και σε εκείνους που θα επιθυμούσαν να ασφαλιστούν. Έτσι, προχωρήσαμε σε κάποιες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, επιθυμώντας να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να παρέχουμε κάθε στιγμή περισσότερα. Στόχος μας και ευχή μας είναι να μην υπάρχει κανένα αυτοκίνητο ανασφάλιστο.

Πλέον, βρισκόμαστε όλοι ξανά στους δρόμους και αναμένουμε σύντομα να δούμε τα αποτελέσματα από αυτήν την επιστροφή. Είναι μία χρονιά αρκετά περίεργη και διαφορετική από ό,τι είχαμε συνηθίσει σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και σε αυτό των ατυχημάτων. Είχαμε δύο μήνες, λόγω καραντίνας, που κινηθήκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τώρα μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η μετά κορωνοϊού εποχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα