AVA:Η ιστορία του υγρού πιάτων

AVA:Η ιστορία του υγρού πιάτων

Είμαστε σίγουροι ότι η εικόνα του νεροχύτη σου με το σφουγγαράκι σου να είναι δίπλα στο αγαπημένο σου ΑVA είναι τόσο οικεία που δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ μπορεί να έμοιαζε ένας νεροχύτης πριν την ανακάλυψη του υγρού απορρυπαντικού για τα πιάτα.

Το AVA είναι πάντα εκεί εδώ και 40 χρόνια για να κάνει το πλύσιμο των πιάτων παιχνιδάκι, πώς όμως ήταν τα πράγματα πριν;

Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο.

· Οι προϊστορικοί άνθρωποι πιστεύεται ότι καθάριζαν τα κεραμικά τους σκεύη και εργαλεία τρίβοντάς τα με άμμο στην κοντινότερη πηγή νερού.

· Οι Βαβυλώνιοι ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν κάτι σαν σαπούνι για να καθαρίσουν τα σκεύη τους. Τί ήταν αυτό; Ένα μείγμα από ζωικό και φυτικό λίπος με αλκαλικά άλατα.

· Κατά τη διάρκεια της Κινέζικης δυναστείας των Ζου, για την αφαίρεση του λίπους από τα σκεύη χρησιμοποιούνταν στάχτη από την καύση ορισμένων φυτών.

· Στη Ρωμαϊκή εποχή, η άμμος ήταν επίσης το πιο κοινό καθαριστικό ενώ κόκαλα ψαριών ή κατασκευές από ουρά αλόγου χρησιμοποιούνταν σαν σφουγγαράκια για την αφαίρεση των υπολειμμάτων των τροφών.

· Φτάνοντας στην Ευρώπη του Μεσαίωνα μαθαίνουμε ότι ξεκινά η χρήση του ζεστού νερού για το καθάρισμα των σκευών. Μεγάλα καζάνια στα εξωτερικά των σπιτιών χρησίμευαν ως νεροχύτες ενώ κάποια φυτά, ανθεκτικά στο νερό, έπαιζαν το ρόλο του σφουγγαριού.

· Στην Αγγλία του 18ου αιώνα έχουμε την εμφάνιση ενός υλικού που έχει πιο σαφή μορφή σαπουνιού. Πρόκειται για ένα διάλυμα από θαλασσινό νερό, λάδι, σόδα και ψαρόκολλα το οποίο ήταν πολύ δραστικό ενάντια στα λίπη και στα υπολείμματα τροφών.

· Έπρεπε να φτάσουμε στην Αμερική του 20ου αιώνα για να δούμε το υγρό πιάτων στη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα. Το περίμενες ότι μιλάμε για λιγότερο από 100 χρόνια πίσω;

Μετά από αυτή την αναδρομή, είμαστε σίγουροι ότι αισθάνεσαι τυχερός που ζεις στην Ελλάδα του σήμερα, όπου το πλύσιμο των πιάτων είναι μια απλή διαδικασία – τα τελευταία 40 χρόνια τουλάχιστον! Γιατί; Το 1968 έκανε την εμφάνισή του το AVA, το πρώτο προϊόν καθαρισμού που δημιουργήθηκε σε υγρή μορφή αποκλειστικά για το πλύσιμο των πιάτων. Μάλιστα, ήταν τόσο πρωτοποριακό, όταν κυκλοφόρησε, που παρουσιάστηκε ως το πρώτο «καλλυντικό για την κουζίνα». Από τότε μέχρι και σήμερα είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε κουζίνας που σέβεται τον εαυτό της, η μουσική από τις παλιές του τηλεοπτικές διαφημίσεις είναι πάντα στο μυαλό των μεγαλύτερων και είναι το αγαπημένο της γιαγιάς σου, της μητέρας σου και, από τότε που μένεις μόνος σου, δικό σου.

Το AVA δεν μένει όμως στάσιμο, βελτιώνεται και κάνει το πλύσιμο των πιάτων παιχνιδάκι - δίνοντας σου χρόνο για να κάνεις ό,τι σου αρέσει! Η ευκολία ξεκινά από τη νέα, μοναδική του συσκευασία με δοσομετρική αντλία: έτσι έχεις απόλυτο έλεγχο της ποσότητας που χρησιμοποιείς και το πλύσιμο γίνεται οικονομικό και πρακτικό! Η νέα του σύνθεση το κάνει πιο αποτελεσματικό, ακόμα και με κρύο νερό, ενώ ξεβγάζεται εύκολα και δεν αφήνει κατάλοιπα. Δύο σειρές, πολλές μοναδικές επιλογές, σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Το AVA Perle (με χαμομήλι, χαμομήλι & λεμόνι και με χαμομήλι & σύμπλεγμα βιταμινών) για να σου θυμίζει τη μαμά σου και το AVA Action (με λευκό ξύδι, με λευκό ξύδι & πράσινο μήλο και με λευκό ξύδι & lime) για την περίπτωση που αισθάνεσαι πιο περιπετειώδης! Αλήθεια, χρειάζεσαι κάτι άλλο;

SHARE:

24Media Network