Αυτές είναι οι πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2017

Αυτές είναι οι πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2017

Το Fortune Greece παρουσιάζει σε συνεργασία με τη KPMG τη λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για εφέτος

Επιμέλεια: Αναστασία Παρετζόγλου, Τάσος Ζάχος 

Έρευνα: KPMG

Η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα επιστρέφει! Το Fortune καταρτίζει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG, τη λίστα « Most Admired Companies».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα, την οποία «αγκάλιασαν» από την πρώτη στιγμή οι μεγαλύτερες εταιρείες. Άλλωστε, τα ίδια τα στελέχη των επιχειρήσεων είναι αυτά που αναδεικνύουν τους νικητές της τελικής λίστας με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρίες.

Μεθοδολογία και κριτήρια αξιολόγησης

Για την κατάρτιση της λίστας  πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 270 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος (2015) ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ, και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο της αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Περίπου 1.600 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, Sales Directors και Corporate Communication Managers) συμμετείχαν στην έρευνα επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους, µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά-Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτοι ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των 64 εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 270 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20, των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας, πάντα, υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της Β’ φάσης, προέξυψε η λίστα Most Admired Companies 2017 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ αυτών, αναδείχτηκαν 23 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις).

* Χορηγός της Λίστας: Metlife

**Και οι 64 εταιρείες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανά κλάδο στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε

 

Κατάταξη: 1 Προηγούμενη Κατάταξη: 2 CΕΟ: Γεράσιμος Σκλαβενίτης

H εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα για το 2017. Κατέχει εδώ και δεκαετίες υψηλή δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα, μια επίδοση που βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, όπως οι ανταγωνιστικές τιμές των προϊόντων της και η εργοδοτική της στάση όσον αφορά στο προσωπικό και τις εργασιακές πρακτικές.

Η εταιρεία πραγματοποίησε τη μεγάλη κίνηση και εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση και διάσωση, του έως πρότινος μεγαλύτερου παίκτη της ελληνικής αγοράς που εξελίχθηκε σε μια προβληματική εταιρεία με συσσωρευμένα χρέη της τάξης του 1,8 δισ. ευρώ, την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.

Με την ενσωμάτωση του δικτύου της Μαρινόπουλος στον Όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τον Μάρτιο, ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων του Ομίλου ανήλθε στα 540 πανελλαδικά, εκ των οποίων 252 βρίσκονται στην Αττική, 121 στη Βόρεια Ελλάδα, 16 στη Στερεά Ελλάδα, 71 στην Πελοπόννησο, 59 στην Κρήτη και 21 στα νησιά του Αιγαίου & του Ιονίου. Επίσης, διαθέτει πλέον και 18 Καταστήματα στην Κύπρο.

Απασχολεί περισσότερους από 23.000 εργαζόμενους και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση ως ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ICAP.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ το 2016 αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το 2015, όπου οι ενοποιημένες πωλήσεις είχαν ανέλθει στο 1,74 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβάνοντας το 60% της αλυσίδας Χαλκιαδάκης και το 100% της The Mart, πρώην ΜAKRO).

Aegean Oil

Κατάταξη: 2

Προηγούμενη Κατάταξη: 3

CΕΟ: Αντώνης Παπαδάκης

Πρόεδρος: Ιάκωβος Μελισσανίδης

Η AEGEAN OIL διαθέτοντας δίκτυο 700 πρατηρίων, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη Ελληνική εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών.  Με κύκλο εργασιών που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ και καταβάλλοντας ετησίως, περίπου, 400 εκατομμύρια ευρώ στα κρατικά ταμεία σε φόρους και εισφορές, συνεισφέρει πολλαπλά και ουσιωδώς στην εθνική μας οικονομία. Σε πείσμα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας, υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραμμα με την δημιουργία νέων πρατηρίων, (κυρίως στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους και στην νησιωτική Ελλάδα), και επενδύει στην έρευνα, ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά νέων καινοτόμων καυσίμων και λιπαντικών. Στα γραφεία, στις εγκαταστάσεις και στα πρατήρια της εταιρείας απασχολούνται συνολικά 2.500 εργαζόμενοι.

Όμιλος ΟΤΕ

Κατάταξη: 3

Προηγούμενη Κατάταξη: 5

CΕΟ: Μιχάλης Τσαμάζ

Εισηγμένη στο ΧΑΑ: ΝΑΙ

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι, με διαφορά, ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές δικτύων στην Ελλάδα, με περισσότερα από €2 δισ. επενδύσεις την περασμένη εξαετία και με επενδυτικό πλάνο ύψους  €1,5 δισ. έως το 2020. Με τις υποδομές που αναπτύσσει, οδηγεί τη χώρα και τις επιχειρήσεις στη νέα εποχή, δημιουργώντας προοπτικές ψηφιακής ανάπτυξης.

Διαθέτοντας περισσότερα από 54.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών στα δίκτυα κορμού και πρόσβασης, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Στη σταθερή τηλεφωνία, ο Όμιλος αναβαθμίζει την υπηρεσία VDSL με τεχνολογία Vectoring και Super-Vectoring, ώστε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις να αποκτήσουν σύντομα πρόσβαση σε ταχύτητες 100 Μbps και άνω. Στην κινητή, ο Όμιλος επεκτείνει περαιτέρω τα δίκτυα 4G/4G+ για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες mobile internet, ενώ προετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα, το 5G.

Πέρα από τη δημιουργία των υποδομών του μέλλοντος, ο Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει στη δυναμική μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα εποχή, προσφέροντας προηγμένες υπηρεσίες και τεχνολογικές λύσεις ICT που μπορούν να αλλάξουν τις επιχειρήσεις «από μέσα», ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, αποδοτικότερα και με χαμηλότερο κόστος.

Δείτε την υπόλοιπη λίστα στο fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network