Αυτή είναι η απευθείας πτήση από Αθήνα που ψάχνει όλος ο κόσμος και δεν υπάρχει

Αυτή είναι η απευθείας πτήση από Αθήνα που ψάχνει όλος ο κόσμος και δεν υπάρχει

Με 260.000 αναζητήσεις το 2015 στο skyscanner η συγκεκριμένη πτήση, με αφετηρία ή προορισμό την Αθήνα, είναι στις κορυφαίες που δεν έχουν απευθείας σύνδεση, γιατί άραγε;

Το αεροδρόμια Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας βιώνει τις καλύτερες του ημέρες σπάζοντας το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να τίθεται θέμα επέκτασης του για να μπορεί να καλυφθεί η διαφαινόμενη αύξηση. Πολύ πιθανόν τότε το Ελευθέριος Βενιζέλος να φιλοξενήσει και την πτήση Μελβούρνη – Αθήνα – Μελβούρνη που είναι μία από τις κορυφαίες στον κόσμο σε αναζητήσεις στο skyscanner που δεν έχει απευθείας σύνδεση.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το εξειδικευμένο στις αεροπορικές δραστηριότητες site,
anna.aero η πτήση Αθήνα – Μελβούρνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες σε αναζητήσεις (με 260.000 το 2015) που ο επιβάτης δεν μπορεί να πραγματοποιήσει απευθείας. Όπως αναφέρεται πρόκειται ουσιαστικά για την σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με την πόλη με τους περισσότερους Έλληνες εκτός συνόρων καθώς υπολογίζεται ότι στην Μελβούρνη ζουν περισσότεροι από 150.000 ομογενείς πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο πόλεις συνδέονταν με απευθείας πτήση (σ.σ με μία στάση στην Μπανγκόκ για ανεφοδιασμό) από την παλιά Ολυμπιακή μία πτήση που σταμάτησε να πραγματοποιείται τον Νοέμβριο του 2002.

Όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα η μεγαλύτερη ζήτηση είναι στις διακοπές των Χριστουγέννων με πάνω από 18.000 κατοίκους της Μελβούρνης να ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αθήνα και πάνω από 10.000 να κάνουν το αντίστροφο δρομολόγιο. Επίσης πολύ ψηλό είναι και το ποσοστό και τους καλοκαιρινούς μήνες, τουλάχιστον φέτος, καθώς φαίνεται ότι τα capital controls κράτησαν πολύ χαμηλά το ενδιαφέρον ομογενών και Αυστραλών το καλοκαίρι του 2015.

Καθώς αεροπορικές εταιρείες με έδρα την Ελλάδα και την Αυστραλία δεν πραγματοποιούν απευθείας ή ενδιάμεσες πτήσεις ανάμεσα στις δυο πόλεις, αυτοί που καρπώνονται από την απουσία είναι οι αεροπορικές του Κόλπου (Emirates, Etihad και Qatar Airlines) καθώς πραγματοποιούν σχεδόν το 90% των πτήσεων. Συγκεκριμένα το 35% των πτήσεων από Μελβούρνη γίνεται μέσω Ντόχας, το 30% μέσω Άμπου Ντάμπι και το 21% μέσω Ντουμπάι. Αντίθετα όταν οι πτήσεις έχουν ως αφετηρία την Αθήνα το Άμπου Ντάμπι περνάει μπροστά με 38% ακολουθούμενο από την Ντόχα (31%) και το Ντουμπάι (19%).

Όπως αποφαίνεται το άρθρο είναι δύσκολο να βρεθεί αεροπορική εταιρεία, τουλάχιστον από τις δύο χώρες, ώστε να κάνει απευθείας πτήση. Από την Αυστραλία η Quantas, η οποία έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο, είναι η μόνη η οποία πετάει στην Ευρώπη προ Λονδίνο, κάνοντας όμως και αυτή στάση στο Ντουμπάι ενώ η δική μας Aegean Airlines δεν διαθέτει τον κατάλληλο στόλο για μία πτήση 15.000 χιλιάδων χιλιομέτρων που είναι η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 10 συντομότερες πτήσεις στον πλανήτη. Δύο από αυτές στην Ελλάδα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα