Χατζηθεοδοσίου: Στις μεγάλες επιχειρήσεις ο τζίρος των ημερών του Πάσχα

Χατζηθεοδοσίου: Στις μεγάλες επιχειρήσεις ο τζίρος των ημερών του Πάσχα
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε ότι οι μικρομεαίες επιχειρήσεις δεν έχουν σήμερα ρευστότητα για να αγοράσουν εμπορεύματα και δεν μπορούν να ανοιχτούν στην αγορά

Η μερίδα του λέοντος του τζίρου τις ημέρες του Πάσχα, πήγε στις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι στις μικρομεσάιες, επισήμανε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Τόνισε ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μετά από εννέα χρόνια κρίσης, δεν έχουν ρευστό για να αγοράσουν εμπορεύματα και δεν μπορούν να ανοιχτούν στην αγορά.

Επιπλέον -όπως είπε- δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες επιχειρήσεις γιατί δεν έχουν τη δική τους δυνατότητα στη μέιωση των τιμών.

Σημείωσε ότι οι αγορές στα τρόφιμα ήταν μειωμένες σε σχέση με πέρυσι ενώ αυξήθηκαν οι αγορές σε άλλα ήδη όπως ηλεκτρονικές συσκευές και ρουχισμό.

Για την απόφαση του ΣτΕ που μπορεί να φέρνει ανατροπές στον ΕΦΚΑ, επανέλαβε την πρόταση για πάγωμα εισφορών για το παρελθόν και από αύριο να αρχίσει η κανονικά η καταβολή.

Υπογράμμισε πως εάν δεν γίνει αυτό θα αυξάνονται οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν. Επισήμανε ότι αρκετοί είναι εκείνοι που οδηγούνται αναγκαστικά να αναζητούν τον τρόπο για εισφοροδιαφεύγουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα