news 24/7

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Χειρότερος ο κορονοϊός από τις οικονομικές κρίσεις του 2008 και του 2010

"Η κοινή νομισματική πολιτική και η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας" τονίζει σε άρθρο του στη Handelsblatt ο Διοικητής της ΤτΕ.

Γιάνης Βαρουφάκης

Γ. Βαρουφάκης: "Νέα φιλική εταιρία το ΜέΡΑ25"

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε πως το ΜέΡΑ25 επιδιώκει να λειτουργεί ως μια νέα Φιλική Εταιρεία για το καλό της πατρίδας. Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του σε Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα και Φθιώτιδα.

Ο Νίκος Δένδιας

Απίστευτο και όμως αληθινό: Κατά 47% περικόπηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών τη διάρκεια της κρίσης

Το δήλωσε ο Νίκος Δένδιας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σαββαΐδη, κατόπιν παρέμβασης του προέδρου της ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Γιάννης Γκίκας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Οι αδυναμίες της Ευρώπης και οι τέσσερις αλληλένδετες προκλήσεις

Η ανεπαρκής διαχείριση των κρίσεων "ενίσχυσε τις δυνάμεις της ακροδεξιάς στην κοινωνία: τις δυνάμεις του εθνικισμού, του ρατσισμού και του ευρωσκεπτικισμού" ανέφερε στην παρέμβασή του στο φόρουμ "Friends of Europe" στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: "Τάσσομαι υπέρ της δημιουργίας Ευρωπαϊκού Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων"

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Κρήτης εξήρε τον ρόλο της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι χρειάζεται η συνδρομή της δημοσιονομικής πολιτικής σε όποιες χώρες διαθέτουν επαρκή χώρο.

Το logo της Morgan Stalney

Η Morgan Stanley πληρώνει 150εκ σε ασφαλιστικά ταμεία που ξεγέλασε με ομόλογα υψηλού κινδύνου

Η Eισαγγελία της Καλιφόρνια απεφάνθη ότι η Morgan Stalney ξεγέλασε με σκοπό το κέρδος δύο ασφαλιστικά ταμεία στις ΗΠΑ και την υποχρέωσε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποζημιώσει τους θιγόμενους.

Κλειστή επιχείρηση - φωτογραφία αρχείου

Τετραπλάσια ήταν τα λουκέτα που μπήκαν στις μικρές επιχειρήσεις τη δεκαετία της κρίσης

Τα χρόνια της κρίσης το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν 176 δισ. ευρώ, όσο περίπου το ΑΕΠ του 2016 και προήλθε κυρίως από την φορολόγηση, αναφέρει ο ερευνητής του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, Λ. Βατικιώτης.

O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

Σημίτης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κύριο στόχο την εξουσία και δημαγωγεί

"Έχουμε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, υψηλότατη ανεργία, χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα, στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, απονομής της δικαιοσύνης και διαφθοράς" τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Γκράφιτι σε τοίχο της Αθήνας με θέμα το ευρώ

Τα χρόνια της κρίσης: Αυτό που έχασε η Ελλάδα το κέρδισε η Γερμανία

Έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου DIW καταδεικνύει τη σημαντική συμβολή στη γερμανική ανάπτυξη από τα πέντε και πλέον εκατομμύρια άτομα που μετανάστευσαν στη Γερμανία από χώρες της ΕΕ μεταξύ 2011 και 2016.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς

Κώστας Γαβράς: Απαραίτητη η συναίνεση όλων των κομμάτων στα σημαντικά θέματα

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 λέγοντας ότι η πρότασή του, που ίσως θεωρηθεί ρομαντική, αφορά σε συνεργασία όλων των κομμάτων σε εθνικά ζητήματα.

Σημαία της Ε.Ε. κυματίζει με φόντο τον Παρθενώνα

Handelsblatt: Φόβοι για νέα τραπεζική κρίση σε Ελλάδα και Ιταλία

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε ο τραπεζικός κλάδος στα χρηματιστήρια Αθήνας και Μιλάνου και κάνει λόγο για τρομακτικά δεδομένα στην περίπτωση της Ελλάδος, «όπου την περασμένη Τετάρτη υπήρξε "υποχώρηση του τραπεζικού δείκτη κατά 9".

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Σόιμπλε για οικονομική κρίση: Δεν βλέπω λόγο για λήξη συναγερμού

"Δεν θα βρεθούμε ποτέ σε θέση να μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι εντάξει" δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υπογράμμισε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός κίνδυνος για την οικονομία είναι η αυταρέσκεια.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Χατζηθεοδοσίου: Στις μεγάλες επιχειρήσεις ο τζίρος των ημερών του Πάσχα

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε ότι οι μικρομεαίες επιχειρήσεις δεν έχουν σήμερα ρευστότητα για να αγοράσουν εμπορεύματα και δεν μπορούν να ανοιχτούν στην αγορά

Συνταξιούχοι

ΕΝΔΙΣΥ: Οι συνταξιούχοι θα χάσουν επιπλέον 20 δισ. το 2019

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) προειδοποιεί για τις νέες μεγάλες απώλειες στις συντάξεις, που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, οδηγώντας τους όπως αναφέρουν σε πλήρη φτωχοποίηση.

General atmosphere at the European Commission during a meeting conserning Greece's fate at the Eurozone, in Brussels, on June 24, 2015 /           , , 24 , 2015

Οι Γερμανοί γίνονται πλουσιότεροι ενώ οι Νοτιοευρωπαίοι φτωχότεροι

Διευρύνεται το χάσμα πλούτου στην ευρωζώνη, με τις ανοδικές τιμές των ακινήτων να βοηθούν τους Γερμανούς να γίνονται πλουσιότεροι ενώ οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου υστερούν, σύμφωνα με έρευνα.

Η κρίση, κρίση, αλλά οι γερμανικές εξαγωγές πάνε 'αέρα'

Η κρίση, κρίση, αλλά οι γερμανικές εξαγωγές πάνε 'αέρα'

Παρά τη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία οι γερμανικές εξαγωγές εμφανίζονται πιο ανθεκτικές από ποτέ. Ο όγκος τους αναμένεται να αυξηθεί το 2016 κατά 4,5% σε σχέση με τη χρονιά που πέρασε

Στους δρόμους των αστέγων: Το γεύμα θέλει τρόφιμα κι η αλληλεγγύη, πράξεις

Στους δρόμους των αστέγων: Το γεύμα θέλει τρόφιμα κι η αλληλεγγύη, πράξεις

H στέγαση των αστέγων έχει εξαιρετικά χαμηλό κόστος για την πολιτεία διότι μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα τα δεκάδες αδιάθετα κτίρια που υπάρχουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Γιατί όμως αυτό δεν γίνεται συστηματικά; Και εν τέλει, ποιοι είναι οι αφανείς καθημερινοί ήρωες που βρίσκονται δίπλα στον συνάνθρωπο την ώρα που οι περισσότεροι παρακολουθούμε το πρόβλημα από τις οθόνες μας. Κάνοντας πως δεν το βλέπουμε καν (Pics)

ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ --ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Μητσοτάκης - τρόικα: Δεν υπήρξε συμφωνία. Αγκάθι οι απολύσεις στο δημόσιο

Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα. Παρά το καλό κλίμα έληξε χωρίς τη συμφωνία των δύο πλευρών. Νέα συνάντηση την Τετάρτη για τις απολύσεις στο δημόσιο

Guardian: ''Πανικός στην Ελλάδα από τις ελλείψεις φαρμάκων''

Guardian: ''Πανικός στην Ελλάδα από τις ελλείψεις φαρμάκων''

Η βρετανική εφημερίδα περιγράφει τι περνούν οι Έλληνες ασθενείς εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων στα φάρμακα. Η απόσυρση φαρμάκων σε περίπτωση μη αποπληρωμής των χρεών από το κράτος

Wall Street Journal: Θα αντέξει τον χειμώνα η ελληνική οικογένεια;

Wall Street Journal: Θα αντέξει τον χειμώνα η ελληνική οικογένεια;

Για τον πιο σκληρό χρόνο των τελευταίων ετών κάνει λόγο με άρθρο της η Wall Street Journal. Η ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας να αντέξει και ο θεσμός της οικογένειας που ''δέχεται επιθέσεις''