Χρ. Χαρπαντίδης: Θέμα σεβασμού και πολιτισμού η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Χρ. Χαρπαντίδης: Θέμα σεβασμού και πολιτισμού η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
Φωτό αρχείου: Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Χρ. Χαρπαντίδης Eurokinissi

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, μίλησε στο 4ο Thessaloniki Summit σημειώνοντας ότι πρέπει "να πάμε σε μία κοινωνία που είτε οι άνθρωποι δεν καπνίζουν, είτε χρησιμοποιούν σημαντικά καλύτερες εναλλακτικές".

“Το τσιγάρο πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Στηρίζουμε απόλυτα τις δράσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο. Είναι θέμα σεβασμού και πολιτισμού και πρέπει να εφαρμοστεί” δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International, Χρήστος Χαρπαντίδης, μιλώντας στο 4ο Thessaloniki Summit του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Με αφορμή την επικείμενη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του καπνίσματος, ο κ. Χαρπαντίδης επισήμανε: “Το σημαντικό -και αυτό συνδέεται με αυτό που ζει η Ελλάδα- είναι να αναγνωρίζεις πού βρίσκεσαι, να βλέπεις τα προβλήματά σου και σε συνδυασμό με το θετικό αποτύπωμα που πρέπει να αφήνεις στην κοινωνία, να λειτουργείς και να βρίσκεις λύσεις. Εμείς πολύ νωρίς προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε σαφώς καλύτερες εναλλακτικές, και όχι μόνο αυτό, αλλά να δεσμευτούμε σε πλήρη αντικατάσταση, δηλαδή το τσιγάρο να μείνει πίσω και να πάμε σε μία κοινωνία που είτε οι άνθρωποι δεν καπνίζουν, είτε χρησιμοποιούν σημαντικά καλύτερες εναλλακτικές”. Υπενθύμισε, δε, ότι η εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια στηρίζει τη δράση “άκαπνη ΔΕΘ”, βοηθώντας την να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον σήμερα, ο κ. Χαρπαντίδης παρατήρησε ότι “στην Ελλάδα περάσαμε μία μεγάλη περίοδο ενδοσκόπησης, ιδίως τα τελευταία χρόνια της κρίσης, και τώρα καλούμαστε να μετασχηματιστούμε” και πρόσθεσε πως “έχει ξεκινήσει αυτός ο μετασχηματισμός, ο οποίος όμως πρέπει να έχει και χαρακτηριστικά μιας υγιούς προόδου και να βοηθάει την κοινωνία να προχωρήσει και αυτή μπροστά”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος επισήμανε ότι για την εταιρεία ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας είναι η καινοτομία και το να συνδέεται αυτή με νέους ανθρώπους. “Έχουμε ανοίξει στον τρόπο σκέψης μας και συνεργασίας μας. Επιλέγουμε start-ups, νέες εταιρείες να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τον τρόπο δουλειάς μας. Στηρίζουμε δράσεις που υποστηρίζουν την νεοφυή επιχειρηματικότητα”.

“Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα να πάει μπροστά είναι να βασιστεί στα θετικά της σημεία”, κατέληξε ο κ. Χαρπαντίδης, προτρέποντας “να σταματήσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε, να έχουμε αυτοπεποίθηση. να συνεργαστούμε, να τολμήσουμε και θα πάμε πολύ καλύτερα και μπροστά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα