Coca Cola 3E: Το ισχυρό αποτύπωμα και οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Coca Cola 3E: Το ισχυρό αποτύπωμα και οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα
istock

Κεφάλαια 75 εκατ.ευρώ για παραγωγική αναβάθμιση και εμπορική πολιτική θα διαθέσει έως και το 2023 η εταιρεία. Λελογισμένες ανατιμήσεις στο ράφι.

Επενδύσεις 75 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για τη διετία 2022-2023 η Coca Cola 3E, όπως ανέφερε χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η γενική διευθύντρια της εταιρείας για την Ελλάδα και Κύπρο, Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς.

Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στους πέντε βασικούς άξονες της στρατηγικής της εταιρείας, δηλαδή στην ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των εγκαταστάσεων, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην αγορά και στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Ειδικότερα, η εταιρεία δρομολογεί δρομολογεί στις αρχές του 2023 τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο στο Σχηματάρι, τον ψηφιακό μετασχηματισμό με τη δημιουργία δικτύου 5G εντός του εργοστασίου και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε αυτό. Μέσα στο 2023, αναμένεται δε να λανσάρει στην ελληνική αγορά το σήμα Caffe Vergano, (μετά την εξαγορά του 30% της εταιρείας από την Coca Cola HBC), και του οποία η Coca Cola 3Ε έχει αναλάβει τη διανομή σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται πλην της Ιταλίας.

Η επικεφαλής της εταιρείας αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων στο κόστος παραγωγής, που οδήγησαν σε μεσοσταθμικές αυξήσεις προϊόντων κατά 6,9% από την αρχή του έτους.

Πέραν τον παραπάνω χθες παρουσιάστηκαν και τα ευρήματα μελέτης του ΙΟΒΕ για το κοινωνικό-οικονομικό αποτύπωμα της εταιρείας στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas). Σύμφωνα με τη μελέτη η άμεση, έμμεση και προκαλούμενη επίδραση στην ελληνική οικονομία από το σύνολο της αλυσίδας αξίας της Coca-Cola στην Ελλάδα, άγγιξε τα 1,3 δισκ. ευρώ (0,7% του ΑΕΠ). Αυτό σημαίνει πως για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας της Coca-Cola στην Ελλάδα δημιουργούνται 6 ευρώ στην ελληνική οικονομία. Το αποτύπωμα της εταιρείας στην Ελλάδα συνδέεται και με τα έσοδα του κράτους που προκύπτουν από τη δραστηριότητά της, με τη συνολική συνεισφορά, το 2021, να ανέρχεται στο 1,2% των φορολογικών εσόδων του κράτους. Ενώ για κάθε 1 άμεση θέση εργασίας στην Coca-Cola στην Ελλάδα, δημιουργούνται άλλες 16 στην ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα