Covid-19: Κλειστό το εργοστάσιο παραγωγής του Samsung Galaxy Z Flip λόγω κορωνοϊού

Covid-19: Κλειστό το εργοστάσιο παραγωγής του Samsung Galaxy Z Flip λόγω κορωνοϊού

Ένα από τα κρούσματα του κορωναϊού στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκε σε εργαζόμενο του εργοστασίου της Samsung, με αποτέλεσμα η εταιρεία να πάρει την απόφαση να το κλείσει προσωρινά.

Η επιδημία του Covid-19 δεν επηρεάζει μόνο τις μεγάλες εκθέσεις, αλλά και τη λειτουργία των μονάδων μαζικής παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συσκευών στην Κίνα και όχι μόνο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Νότια Κορέα, η παραγωγή του αναδιπλούμενου Samsung Galaxy Z Flip – παρεμπιπτόντως κυκλοφορεί από εχτές και στην Ελλάδα σε τιμή €1599 – σταμάτησε διότι η εταιρεία έκλεισε το εργοστάσιο της πόλης Gumi.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 400 περιστατικά κορωνοϊού στη Νότια Κορέα και ένα από αυτά επιβεβαιώθηκε σε εργαζόμενο του συγκεκριμένου εργοστασίου της Samsung, με αποτέλεσμα η εταιρεία να πάρει την απόφαση να το κλείσει τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Επιπλέον, όλοι οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή έχουν μπει σε καραντίνα και απαγορεύτηκε η πρόσβαση στον όροφο όπου εργαζόταν μέχρι την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.

Όπως αναφέρει το Techgear.gr, εκτός της εκτενούς ενημέρωσης των εργαζόμενων για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό, η Samsung προχωρά σε αποστείρωση όλων των χώρων του εργοστασίου για παν ενδεχόμενο. Σε ό,τι αφορά το Samsung Galaxy Z Flip, η εταιρεία πιστεύει ότι οι επιπτώσεις στην παραγωγή του από το τριήμερο κλείσιμο θα είναι ελάχιστες και θα μπορέσει να καλύψει την τεράστια (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της) ζήτηση για το νέο αναδιπλούμενο smartphone της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα