ΔΕΘ: Ποιες αμερικανικές εταιρείες ανεβαίνουν στην Έκθεση – Τι θα δείξουν

ΔΕΘ: Ποιες αμερικανικές εταιρείες ανεβαίνουν στην Έκθεση – Τι θα δείξουν
MotionTeam

Τιμώμενη χώρα η Αμερική φέτος στην ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά το ιστορικό αμερικανικό περίπτερο. Πραγματική απόβαση τεχνολογικών, και όχι μόνο, εταιρειών στο κτήριο 13.

Έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια από το καλοκαίρι του 2008 και την ημέρα που το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ενημέρωνε την διοίκηση της ΔΕΘ ότι η Αμερική δεν θα “κατέβαινε” με οργανωμένο και μεγάλο περίπτερο μετά από δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας. Για αρκετούς η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν το επισφράγισμα της καθοδικής πορείας της Έκθεσης της Θεσσαλονίκης.

Παραδοσιακά το αμερικανικό περίπτερο ήταν αυτό που προσέλκυε τους περισσότερους επισκέπτες. Κάτι η ανάγκη και η περιέργεια να δουν τις τελευταίες εξελίξεις που έρχονταν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού κάτι η μυρωδιά του ποπ κορν και τα δείγματα και φυλλάδια που μοιράζονταν και στους διαδρόμους του επικρατούσε το αδιαχώρητο.

Δέκα χρόνια μετά η ΔΕΘ ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά τους Αμερικανούς με κάθε επισημότητα καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα και το κτήριο 13 θα γεμίσει με περισσότερες από 50 εκθέτες. Είναι τόσο μεγάλη αποστολή που στο συγκεκριμένο κτήριο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και ο ημιώροφος.

Όπως ανέφερε και στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας”, στο News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλοςέχουμε αφιερώσει κόπο και χρόνο για να καταφέρουμε να προσελκύσουμε και να συγκεντρώσουμε τις μεγαλύτερες αμερικανικές και όχι μόνο τεχνολογικές εταιρείες“. (Δείτε εδώ όλους τους εκθέτες).

Ανάμεσα στους εκθέτες ξεχωρίζουν Facebook, Google, Microsoft, IBM, Oracle, HP, Visa, Xerox, iSquare (Apple), P&G και Johnson & Johnson στα καταναλωτικά αγαθά, Pfizer και Lilly Pharmaserve από τις φαρμακευτικές και η Coca Cola από τον χώρο των ευρύτερων τροφίμων. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Caesers από τον χώρο της διασκέδασης και των τυχερών παιχνιδιών και η Lockheed Martin στα αμυντικά συστήματα.

Μαχητικά και τεχνητή νοημοσύνη

Σύμφωνα με πληροφορίες η Lockheed Martin θα φέρει στην Θεσσαλονίκη και θα είναι προσβάσιμος και από το κοινό έναν υπερσύγχρονο εξομοιωτή του μαχητικού αεροσκάφους F-35 Lightning II. Παράλληλα στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα βρίσκεται εξομοιωτής των F 16 Viper δηλαδή της αναβάθμισης που έχουν τα 84 F16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την πλευρά της η Microsoft, στην πρώτη της παρουσία στην ΔΕΘ θα δώσει βάρος στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το cloudcomputing, το InternetofThings και πως αυτά θα αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και επικοινωνούμε. Η συμμετοχή της Microsoft στην 83η ΔΕΘ, ως στρατηγικός συνεργάτης στο US Pavilion, θα πάει τη συζήτηση γύρω από τη τεχνητή νοημοσύνη και τις ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργούνται, ένα βήμα πιο πέρα από την παρουσίαση νεών τεχνολογιών. Θα επικεντρωθεί στο θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων, και της σημασίας τους, ένα ζήτημα που αφορά κυρίως τους νέους και το μέλλον τους.

Η παρουσία της ΙΒΜ στη ΔΕΘ θα εστιάσει και αυτή στην Τεχνητή Νοημοσύνη- με την πλατφόρμα Watson της ΙΒΜ και με έμφαση στο Watson Health που απευθύνεται στο νευραλγικό τομέα της Υγείας, το Blockchain, τους Κβαντικούς Υπολογιστές (Quantum Computing), το Security και το Internet of Things (ΙΟΤ). Στο περίπτερο της ΙΒΜ θα βρίσκονται εξειδικευμένα στελέχη από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ καθώς και Έλληνες ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο της ΙΒΜ στη Ζυρίχη για να παρουσιάσουν τις τεχνολογίες αιχμής επόμενης γενιάς τις οποίες η εταιρεία αναπτύσσει, αναδεικνύει και ενσωματώνει σταδιακά στην καθημερινότητα μας.

Επιπλέον, η εταιρεία διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων στην κεντρική σκηνή του Αμερικάνικου Περιπτέρου καθώς και μια κεντρική εκδήλωση στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑΣ την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 18.00-21.00 µε τίτλο «Lets Put Smart to Work: Artificial Intelligence (AI) in Action», με keynote ομιλητή τον κ. Kyu Rhee, Vice President & Chief Health Officer του τομέα IBM Watson Health, ΙBM Corporation.

MotionTeam

Τι σχέση μπορεί να έχει το νερό με την Apple; Την απάντηση την δίνει η iSquare, επίσημος αντιπρόσωπος της για την Ελλάδα. “O Mac, το iPhone, το iPad, το Apple Watch και όλα τα ασυναγώνιστα προϊόντα της Apple, καθώς και τα λειτουργικά τους συστήματα, σχεδιάζονται μαζί και με τέτοιο τρόπο, ώστε όλο το οικοσύστημα να έχει κομψή, αποδοτική και απρόσκοπτη ροή, ακριβώς όπως το νερό. Κάνοντας αυτή τη συσχέτιση, η iSquare επέλεξε να δημιουργήσει μία εικαστική απεικόνιση αυτής της αξίας, στο περίπτερό της στη ΔΕΘ” ανάφέρει στο σχετικό Δελτιο Τύπου η εταιρεία.

Oι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από αυτή την ιδιαίτερη παρουσίαση, να θαυμάσουν το έργο της οπτικοποίησης του νερού που εσωκλείει, παράλληλα, μία απεικόνιση των προϊόντων της Apple σε μορφή ολογράμματος. Η διάφανη σφαίρα του έργου, σα σταγόνα νερού που αποτυπώθηκε λίγο πριν πέσει και κυλήσει, οδηγεί τον θεατή στο να συνδέσει νοητά το απόλυτο φυσικό αγαθό με το όραμα της Apple, που είναι να κάνει την τεχνολογία, ως βασικό αγαθό, προσβάσιμη σε όλους. Το έργο είναι μια δημιουργία της εικαστικού Δήμητρας Μαρίνη“.

Στο μέλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών και των ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα εστιάσει η Visa. Παράλληλα θα έχει ανοιχτή την πόρτα της στις Start Up μέσω προτάσεων συνεργασίας. Σε επίπεδο παρουσιάσων και ομιλιών φέρνει από το εξωτερικό τρία κορυφαία στελέχη τους για να λύσουν όποιες απορίες υπάρχουν.

Στο περίπτερο της Cisco οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εφαρμογές των τεχνολογικών καινοτομιών της, σε τομείς όπως ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκπαίδευση, υγεία, τουρισμός, λιανεμπόριο, χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και σπουδαίες υλοποιήσεις σε Δήμους για τις έξυπνες πόλεις με στόχο την βελτίωση ζωής του Έλληνα πολίτη. Παράλληλα για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στο επιχειρηματικό αλλά και τεχνικό μέρος των καινοτόμων λύσεων της Cisco, στο περίπτερο θα υπάρχουν εξιδεικευμένα στελέχη της εταιρείας για να παρουσιάσουν αρχιτεκτονικές όπως Δικτύωση (EnterpriseNetworkingDigitalNetworkArchitecture), Ασφάλεια, λύσεις συνεργασίας και Datacenter.

Η Coca Cola από την πλευρά της μέσα από ένα διαδραστικό περίπτερο 209 τετραγωνικών φιλοδοξεί να προσφέρει στους επισκέπτες της φετινής έκθεσης ένα ταξίδι μέσα από τέσσερις διαφορετικούς σταθμούς. Πιο συγκεκριμένα το κοινό θα κάνει μία αναδρομή της Coca Cola στην Ελλάδα, η οποία κατά τη διάρκεια της φετινής ΔΕΘ θα ξεδιπλώσει και θα παρουσιάσει το χαρτοφυλάκιο της αλλά και όλες τις πρωτοβουλίες, που υλοποιεί και πρόκειται να υλοποιήσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Παπαστράτος (θυγατρική της Philip Morris) αναβαθμίζει την παρουσία της και θα είναι παρούσα με δύο περίπτερα, ένα αφιερωμένο στο iqos καθώς και ένα στην πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα και τις τεχνολογικές εξελίξεις στην αγορά του καπνού. Παράλληλα η Παπαστράτος έλαβε την πρωτοβουλία να γίνει η ΔΕΘ η μεγαλύτερη smoke free διεθνής διοργάνωση τέτοιου μεγέθους στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα φιλοδοξεί η ΔΕΘ να γίνει η μεγαλύτερη αστική νησίδα της οποίας οι χώροι θα είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου, καθώς θα απαγορεύεται η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους, ενώ παράλληλα θα παροτρύνονται οι επισκέπτες να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων.

Στο σπίτι της P&G (της μεγαλύτερης εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο) μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις, βίντεο και εικονικές εμπειρίες, οι επισκέπτες θα έρθουν κοντά στην επιστήμη των προϊόντων που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά για τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειάς μας ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα το θετικό τους αποτύπωμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Σκοπός είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες την καινοτομία πίσω από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας τα οποία βελτιώνουν την ζωή μας ενώ ταυτόχρονα δίνουν λύσεις σε σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Μερικές από τις εντυπωσιακές καινοτομίες που θα παρουσιαστούν είναι τo Head & Shoulders Beach Plastic bottle, μέρος του οποίο προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα που έχουν συλλεχθεί από παραλίες, οι κάψουλες Ariel Pods 3 σε 1 που καθαρίζουν τέλεια σε χαμηλή θερμοκρασία συμβάλλοντας στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, τα νέα Pampers που είναι σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες των πρόωρων μωρών, και πολλά άλλα.

Επίσης, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο κοινό το P&G “Purifier of Water”, μια καινοτόμος φόρμουλα σε μορφή σκόνης που μπορεί να μετατρέψει μολυσμένο & ακατάλληλο για κατανάλωση νερό, σε πόσιμο. Mέσω του προγράμματος «Ασφαλές Πόσιμο νερό για τα Παιδιά», η P&G με τη βοήθεια ενός δικτύου 150 συνεργατών έχει διοχετεύσει από το 2004 μέχρι και σήμερα 13 δις λίτρα πόσιμου νερού σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Μάλιστα θα προβληθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό stage το ντοκιμαντέρ της P&G και του National Geographic Transforming Livesthrough the Power of Clean Water που περιγράφει την επίδραση αυτής της εφεύρεσης στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα