Δίμηνη προστασία από τους πιστωτές για τη Folli Follie

Δίμηνη προστασία από τους πιστωτές για τη Folli Follie

Η απόφαση ήρθε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Την παράταση της προστασίας του Ομίλου Folli Follie για ακόμα δύο μήνες αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ύστερα από σχετική συζήτηση στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.  Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε αντίστοιχα αιτήματα των φυσικών προσώπων, της θυγατρικής FOLLI LOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και εταιρίας της Αικατερίνης Κουτσολιουτσου.

Κατά την πολύωρη διαδικασία, υπέρ της παράτασης της προστασίας για ακόμη δύο μήνες, δήλωσαν οι εργαζόμενοι και οι ομολογιούχοι και κατά αυτής οι τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ. Να σημειωθεί ότι και την Ιούλιο ο Όμιλος είχε επίσης ζητήσει δίμηνη προστασία, η οποία είχε γίνει δεκτή, καθώς και ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται συνολική παράταση πλέον των τεσσάρων μηνών.

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, ο οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου που κατέθεσε ως μάρτυρας, υποστήριξε ότι η παράταση είναι σημαντική, γιατί αυτό το διάστημα θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. «Υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τις τράπεζες , ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις ώστε να επανέλθει η εταιρία» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το μέλλον του 36% του μετοχικού κεφαλαίου των Άττικα, το οποίο σήμερα ανήκει στον Όμιλο Folli Follie, κατατέθηκε ότι «η συμμετοχή του Ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο είναι στρατηγική, γιατί το σημείο πώλησης σημαντικό. Η αξία των μετοχών περίπου 70 εκατ. ευρώ» υποστήριξε μάρτυρας, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση έχει διασφαλιστεί το μέλλον των εργαζομένων του Ομίλου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ομίλου, υπάρχει επενδυτής, η πρόταση του οποίου θα κατατεθεί άμεσα στη δικαιοσύνη. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ωστόσο, δεν θέλησε να τον κατονομάσει, αναφέροντας πως η συμφωνία προέκυψε πριν μόλις μερικές ημέρες. Από την πλευρά τους, οι τράπεζες υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει παράταση, καθώς και ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από σοβαρό επενδυτή που ήδη κατέχει μετοχές των πολυκαταστημάτων Άττικα, στον οποίο ωστόσο αντιτάσσεται η Folli Follie.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα