Δρομολογείται το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Δρομολογείται το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα
e-go-mobile.com

Την ανακοίνωση μεγάλης επένδυσης στην ηλεκτροκίνηση προανήγγειλέ από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός

Περίπου ενάμιση μήνα μετά την παρουσίαση του φιλόδοξου και πρωτοποριακού προγράμματος στην Αστυπάλαια, με την Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group να υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό σύστημα κινητικότητας στην Αστυπάλαια, με αρχή το 2021 και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026, μια ακόμη πολύ μεγάλη επένδυση πρόκειται να δρομολογηθεί.

Και αυτή τη φορά υπάρχει γερμανικό υπόβαθρο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με την γερμανική εταιρεία e.GO Mobile AG, προκειμένου να δημιουργηθεί εργοστάσιο συναρμολόγησης ή ακόμα και κατασκευής, των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας, στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ελλάδα, από το 1995 που έκλεισε η ΤΕΟΚΑΡ του Θεοχαράκη στο Βόλο που συναρμολογούσε οχήματα, δεν έχουμε ξαναδεί. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς η Ελλάδα αποβιομηχανοποιήθηκε, με κορυφαίες εταιρείες από τον χώρο του αυτοκινήτου, να φεύγουν από τη χώρα (Pirelli, Goodyear κ.ά.)

Η e.GO Mobile AG ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή Dr. Ο Günther Schuh, ως κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων. Περίπου 450 εργαζόμενοι εργάζονται σε ευέλικτες ομάδες για διάφορα φθηνά, ηλεκτρικά, επιβατικά οχήματα πόλης, καθώς και minibus.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο RWTH Aachen Campus, χρησιμοποιούν το μοναδικό ερευνητικό δίκτυο ιδρυμάτων και πάνω από 400 εταιρείες τεχνολογίας. Η e.GO Mobile AG, σχεδιάζει και κατασκευάζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο e.GO Life στη βιομηχανική περιοχή Aachen Rothe Erde από το 2018, ενώ ετοιμάζεται για την παραγωγή του minivan e.GO People Mover και του επαγγελματικού e.GO Cargo Mover.

Την προαναγγελία της επένδυσης έκανε το βράδυ της Τρίτης από βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα