Νέος κολοσσός στην αυτοκινητοβιομηχανία: Εγκρίθηκε η συνένωση της PSA με την Fiat – Chrysler

Νέος κολοσσός στην αυτοκινητοβιομηχανία: Εγκρίθηκε η συνένωση της PSA με την Fiat – Chrysler
Το σήμα της Peugeot AP

Ο γαλλικός όμιλος που κατασκευάζει τα οχήματα Peugeot, Citroën, DS και Opel και η ιταλοαμερικανική εταιρία έδωσαν το "πράσινο φως" για την συνένωση.

Το εποπτικό συμβούλιο του γαλλικού ομίλου PSA, της ιδιοκτήτριας της Peugeot, έδωσε το βράδυ της Τετάρτης το πράσινο φως για τη συνένωση με την ιταλοαμερικανική Fiat-Chrysler (FCA), κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός νέου κολοσσού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η συμφωνία μεταξύ της PSA και της FCA προβλέπει ότι το νέο όργανο διοίκησης θα αποτελείται από 11 μέλη: τα έξι θα προέρχονται από τη γαλλική εταιρεία και τα υπόλοιπα από την ιταλοαμερικανική, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η PSA κατασκευάζει τα οχήματα Peugeot, Citroën, DS και Opel.

Λίγες ώρες αργότερα, το διοικητικό συμβούλιο της ιταλοαμερικανικής Fiat-Chrysler (FCA) ενέκρινε την πρόοδο στις συνομιλίες για τη συγχώνευση με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot SA, δήλωσε πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Οι δυο εταιρίες δεν έχουν ανακοινώσει μια επίσημη συμφωνία για τη συνέχιση της συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και το πότε θα ανακοινωθεί επισήμως η συμφωνία τους. Πηγές του πρακτορείου Reuters πάντως ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ακόμη και πρωί της Πέμπτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα