Έκκληση για στήριξη από τους επαγγελματίες της εστίασης

Στιγμιότυπο από την Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων και συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΣΕ)
Στιγμιότυπο από την Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων και συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΣΕ) EUROKINISSI

Η κραυγή αγωνίας και η έκκληση για στήριξη από τους επαγγελματίες της εστίασης, μετά το πλήγμα που έχει δεχθεί ο τομέας εργασίας του από την υγειονομική κρίση.

Τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης παρουσιάζει με παρέμβασή του ο «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης», όπως αυτά προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιορισμών που τέθηκαν σε εφαρμογή εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Ωστόσο, σημειώνει ότι νέα προβληματα είναι μπροστά και είναι ορατός ο κίνδυνος πολλές επιχειρήσεις να μην κατορθώσουν να επιβιώσουν ακόμη και μετά το άνοιγμα των καταστημάτων τους μετά την 1η Ιουνίου.

Εκτός των άλλων καταθέτουν μια σειρά από αιτήματα και προτάσεις ώστε να κατορθώσουν να σωθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση του Κύκλου Επαγγελματίων Εστίασης αναφέρει τα εξής:

«Η εστίαση ή το hospitality industry όπως παγκόσμια ονομάζεται αφορά σε όλους όσοι εργάζονται σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ ξενοδοχεία κλπ.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια στο μυαλό κάποιων συνανθρώπων μας είναι μια πολυτέλεια. Μπορεί ναι.
Όμως ζητάμε να σκεφτούν ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που βιοπορίζονται από αυτά: Μπαρτέντερς, σερβιτόροι/ες, σομελιέ, djs, μάγειρες, βοηθοί, καθαριστές, υπάλληλοι σε κάβες, μανάβικα, καταστήματα τροφίμων, διακόσμησης, εμπόριο, κλπ κλπ. Καλλιτέχνες, μουσικοί, στιχουργοί, τραγουδιστές που λαμβάνουν πνευματικά δικαιώματα μέσω των καταστημάτων, δημοσιογράφοι γεύσης, γραφίστες και σχεδιαστές, παραγωγοί ποτών και μπύρας στην επαρχία, αγρότες και  οινοπαραγωγοί που χαιρόμαστε να καμαρώνουμε και τους τιμάμε για την Ελληνικότητα των προϊόντων τους!

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε όλα αυτά θα πάψουν να υπάρχουν. Υπάρχει μια ελπίδα όμως. Να σταθούμε μαζί και να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να δει με απόλυτη σοβαρότητα το θέμα.

Αυτό θα γίνει με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων, οικονομολόγων, γιατρών λόγω του ιού φυσικά, αλλά πάντα και επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης. Όχι διορισμένων υπουργών που επειδή δεν μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα απλά επιδίδονται σε απαγορεύσεις. (πχ.take out για αλκοόλ,που μας φόβισαν με απειλές αλλα νόμος δεν έγινε ποτέ...)

Για να πορευτούμε  με κοινωνική ειρήνη, ασφάλεια σωματική και ψυχική και συνεργασία. Χωρίς βία, χωρίς ΜΑΤ. Με κατανόηση όλων προς όλους.Και ανοχή στο "άλλο". Και με την υποστήριξη των πολιτών.

Είτε "βγαίνεις" σε καφενείο και ταβέρνα είτε σε βραβευμένο εστιατόριο και μπαρ, σε ενδιαφέρει!
Και επιτέλους ας καταλάβει μια κυβέρνηση και οι Δήμοι ότι η εστίαση μεταξύ άλλων μπορεί να είναι ποιοτικότατο τουριστικό εφόδιο! Ας μας ρωτήσουν μια φορά. Περιμένουμε!
Για όλα αυτά ζητάμε να σταθείτε δίπλα μας!
»
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network