Eλληνικό: Ξεκινά η συνεπένδυση για τον Πύργο Μικτής Χρήσης

Διαβάζεται σε 2'
Μακέτα της ανάπλασης στο Ελληνικό
Μακέτα της ανάπλασης στο Ελληνικό Eurokinissi

Το έργο αφορά στη δημιουργία Πύργου ύψους 150 μέτρων, 37 ορόφων και μικτής επιφάνειας 49.000 τ.μ. , ο οποίος θα φιλοξενήσει διάφορες χρήσεις.

Τη νομική μορφή του joint venture που θα αναλάβει την επένδυση δημιουργίας του Πύργου Μικτής Χρήσης στο Ελληνικό αποφάσισαν η BrookLane και η Lamda Development.

Ειδικότερα προχώρησαν στη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία Ellinikon Park Tower ΑΕ στην οποία συμμετέχουν κατά 75% η Brooklane και κατά 30% η Lamda, όπως εξάλλου προβλεπόταν από τη σχετική συμφωνία των δύο πλευρών.

Το έργο αφορά στη δημιουργία Πύργου ύψους 150 μέτρων, 37 ορόφων και μικτής επιφάνειας 49.000 τ.μ. , ο οποίος θα φιλοξενήσει διάφορες χρήσεις, όπως γραφεία, καταστήματα, εστιατόρια αλλά και branded κατοικίες που θα διαχειριστεί ξενοδοχειακός όμιλος.

Είναι δε τοποθετημένος στο βόρειο τμήμα του ακινήτου του Ελληνικού προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως Commercial Hub και θα φιλοξενήσει τόσο το Vouliagmenis Mall και το Retail Park αλλά και άλλες γραφειακές αναπτύξεις που σχεδιάζει η Lamda Development.

Το έργο εντάσσεται στην πρώτη φάση ανάπτυξης του Ελληνικού με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026, και αφορά σε συνολική επένδυση που αρχικώς είχε υπολογιστεί σε 200 εκατ. ευρώ. Για την κατασκευή του θα ακολουθηθεί το μοντέλο του Early Contractor Involvement (αρχική μελέτη και προετοιμασία) και προσφορές έχουν υποβάλει τα σχήματα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ν ACC, Άβαξ-Rizzani de Eccher και Άκτωρ-ΜΑΝ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα