Επεκτείνεται η Pepco σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη

Επεκτείνεται η Pepco σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη
pepco

Δύο νέα καταστήματα ανοίγει στην Ελλάδα η Pepco. Στόχος το δίκτυο καταστημάτων της να ξεπεράσει τα 20 πριν το τέλος του 2023 πανελλαδικά.

Δύο νέα καταστήματα πρόσθεσε στο δίκτυο της η πολωνική αλυσίδα προσιτής ένδυσης Pepco, φθάνοντας πλέον να ελέγχει στην Ελλάδα δίκτυο 17 σημείων πώλησης, το οποίο μάλιστα ανέπτυξε σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά με το πρώτο κατάστημα της στο retail park του ομίλου Φουρλή (της θυγατρικής του Trade Estates) στην οδό Πειραιώς τον περασμένο Δεκέμβριο. Έκτοτε συνέχισε το σερί εγκαινίων, ενώ χθες ανακοίνωσε πως και πάλι σε συνεργασία με την Trade Estates, μίσθωσε και θα δημιουργήσει ακόμη δύο σημεία πώλησης στα εμπορικά πάρκα σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Πιο συγκεκριμένα, κατάστημα συνολικής έκτασης 676 τ.μ. αναμένεται να εγκαινιάσει τη λειτουργία του φέτος τον Αύγουστο 2023, στο Εμπορικό Πάρκο Florida 1 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ενώ ένα ακόμα νέο κατάστημα Pepco 507 τ.μ. αναμένεται να λειτουργήσει ως το τέλος Ιουλίου στο Εμπορικό Πάρκο Top Parks Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ελληνικής θυγατρικής της Pepco στόχος είναι πριν το τέλος του 2023 να έχουν δημιουργηθεί ακόμη 5 σημεία πώλησης (αντίστοιχου εμβαδού) έως το τέλος του 2023, δημιουργώντας έτσι μια κρίσιμη μάζα δικτύου.

Σημειώνεται ότι η Pepco διεθνώς με βάση τα οικονομικά στοιχεία του α’ εξαμήνου που έκλεισε 31 Μαρτίου 2023 πρόσθεσε στο δίκτυό της 221 σημεία και οι πωλήσεις της αναπτύχθηκαν με ρυθμό 15,8% σε ίδια καταστήματα. Οι πωλήσεις του ομίλου στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 22,8% στα 2,8 δισ. ευρώ και περιλαμβάνουν επιπλέον τη δραστηριότητα των αλυσίδων Poundland και Dealz με χαρτοφυλάκιο καταναλωτικών αγαθών.

Στο τέλος του α’ εξαμήνου ο όμιλος αριθμούσε 4.127 καταστήματα, με αύξηση 12% σε ετήσια βάση λόγω κυρίως της ανάπτυξης της Pepco στη Δυτική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα