Επενδύσεις μισού δις. από την WIND Ελλάς ως το 2020

Επενδύσεις μισού δις. από την WIND Ελλάς ως το 2020
EYEON.GR

Επενδύσεις που αγγίζουν το μισό δις. ευρώ για τη δημιουργία υποδομών έχει προγραμματίσει η WIND Ελλάς για την πενταετία

Το νέο επενδυτικό πλάνο που ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκηση της WIND αποσκοπεί στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, στην παροχή περιεχομένου για τους συνδρομητές της, αλλά και την διεύρυνση στο χώρο της σταθερής τηλεφωνίας.

Έχοντας ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, η WIND ρίχνει το βάρος της στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς που χάρη στις υπερ- υψηλές ταχύτητες που προσφέρουν στη σύνδεση με το διαδίκτυο αλλάζουν εντυπωσιακά τόσο τις συνθήκες κοινωνικής διαβίωσης όσο και τους όρους της επιχειρηματικότητας. Το επενδυτικό πρόγραμμα της ξεδιπλώνεται ήδη σε δύο βασικούς πυλώνες, το δίκτυο νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας 4G & 4G+ και τα δίκτυα νέας γενιάς στη σταθερή τηλεφωνία όπως το VDSL και οι οπτικές ίνες μέχρι τα κτίρια (FTTx).

Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σημεία της επενδυτικής στρατηγικής εντάσσονται και τα σχέδια της WIND να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες quad play που περιλαμβάνουν (εκτός της κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και υπηρεσιών Internet) και περιεχόμενο καθώς η διεθνής τάση των οικιακών χρηστών είναι να λαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας από έναν πάροχο.

Στην κινητή, χάρη σε εντατικές επενδύσεις σε νέες υποδομές, η WIND μέσα σε έναν χρόνο κάλυψε το 60% του πληθυσμού με τεχνολογία 4G, σημειώνοντας πανευρωπαϊκό ρεκόρ για την πιο γρήγορη ανάπτυξη 4G δικτύου. Σήμερα προσφέρει εμπειρία ευρυζωνικών ταχυτήτων στους συνδρομητές της και καλύτερη εμπειρία κάλυψης καθώς μεγαλώνει συνολικά το αποτύπωμα του δικτύου της. Οι επενδύσεις στο δίκτυο κινητής της WIND συνεχίζονται εντατικά ως το 2018, οπότε θα καλύψει με 4G το 100% του πληθυσμού έχοντας αυξήσει συνολικά το αποτύπωμα του δικτύου της κατά 40% επιπλέον.

Επενδύσεις μισού δις. από την WIND Ελλάς ως το 2020

Η WIND συμμετέχει μάλιστα στο Game Changer, το κορυφαίο συνέδριο για το χώρο του Digital Marketing, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης θα μιλήσει στην ενότητα 'Realizing the Power of Social Media Networks'. Ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης διαθέτει σημαντική εμπειρία στο χώρο της επικοινωνίας στον οποίο εργάζεται τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τεχνική Διεύθυνση της WIND, η αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης από το δίκτυο 4ης γενιάς της WIND δεν περιορίζεται μόνο στην υψηλή ονομαστική ταχύτητα στις υπηρεσίες δεδομένων, αλλά δίνει τη δυνατότητα αδιάλειπτης ροής HD video streaming στο smartphone/tablet, επιτρέπει την αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων, απελευθερώνει την επικοινωνία του χρήστη με τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ακόμα και μια απλή πλοήγηση στο Internet γίνεται πρωτόγνωρη οε σχέση με τις προηγούμενες τεχνολογίες.

Στην σταθερή, η WIND θα προχωρήσει σε επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, όπως το VDSL και οι οπτικές ίνες ως τα κτίρια και τα σπίτια (FTTx) με βάση ένα στρατηγικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί και με τους μετόχους της.

Ισχυρή παρουσία στην λιανική καταγράφεται για τα νέα ψηφιακά καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα που χαρακτηρίζονται από φιλικότητα, υψηλή τεχνολογία, διαδραστικότητα και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην εγχώρια λιανική αγορά η οποία ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ, με 140 ήδη νέα καταστήματα να σημειώνουν αυξημένες πωλήσεις τόσο σε υπηρεσίες όσο και σε πωλήσεις συσκευών και αξεσουάρ.

Επενδύσεις μισού δις. από την WIND Ελλάς ως το 2020
EYEON.GR
SHARE:

24Media Network