Έρχεται “μίνι” ΙΚΕΑ στο The Mall Athens

Έρχεται “μίνι” ΙΚΕΑ στο The Mall Athens
Κατάστημα ΙΚΕΑ (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ο όμιλος Φουρλή συνεχίζει την υλοποίηση της νέας στρατηγικής ανάπτυξης της ΙΚΕΑ.

Το φθινόπωρο εγκαινιάζεται στο εμπορικό κέντρο της Lamda Development, The Mall Athens το νέο «μίνι» ΙΚΕΑ, καταλαμβάνοντας 2.000 τ.μ., όπου θα παρουσιάζονται 1.000 κωδικοί προϊόντων της αλυσίδας.

Ο όμιλος Φουρλή συνεχίζει την υλοποίηση της νέας στρατηγικής ανάπτυξης της ΙΚΕΑ, προσθέτοντας – μετά το κατάστημα στον Πειραιά- ένα ακόμη σημείο πώλησης μέσα στον αστικό ιστό.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από το σχεδιασμό για τα μίνι ΙΚΕΑ, ο όμιλος στρέφεται επίσης στη δημιουργία καταστημάτων της αλυσίδας, μεσαίου εμβαδού (8.000-10.000 τ.μ.), ακολουθώντας την πρακτική που υιοθετεί πλέον και η μητρική InterIKEA.

Ήδη έχει αποφασιστεί η μείωση της έκτασης των καταστημάτων που καταλαμβάνουν τα ΙΚΕΑ σε Ιωάννινα και Λάρισα, σχεδιάζοντας προσεχώς τα εν λόγω ζημιογόνα καταστήματα της φίρμας (που σχεδιάστηκαν σε ανέφελες εποχές και χωρίς την πρόβλεψη της πανδημίας…) να καταστούν κερδοφόρα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ελληνικού ομίλου, μέσα στο 2021 αναμένεται ο περιορισμός του εμβαδού των εν λόγω καταστημάτων σε 10.000 τ.μ. από 20.000 τ.μ. που καταλαμβάνουν σήμερα, γεγονός που θα προσφέρει σε ετήσια βάση εξοικονόμηση 3 εκατ.ευρώ, στα ταμεία του.

Η στρατηγική ωστόσο του ομίλου Φουρλή, δεν αφορά μόνον περικοπές αλλά και επεκτάσεις, γεγονός που επιβεβαιώθηκε το 2020 με τη δημιουργία δύο νέων «μικρών ΙΚΕΑ» στη Βουλγαρία αλλά και τον Πειραιά. Τα περιοριστικά μέτρα –λόγω πανδημίας- δεν επέτρεψαν έως σήμερα την απόδοση των επενδύσεων ωστόσο η στρατηγική της Φουρλής στρέφεται πλέον σε μεσαίου και μικρού μεγέθους καταστήματα ΙΚΕΑ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, ήδη προωθείτε η δημιουργία μεσαίου μεγέθους καταστημάτων ΙΚΕΑ (5.000-8.000 τ.μ.) σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης, σε οικόπεδα που ήδη έχουν αποκτηθεί.

Παράλληλα, μέσα στο 2021 αναμένεται η δημιουργία νέων city IKEA – δηλαδή καταστημάτων εμβαδού της τάξης των 1.000- 2.000 τ.μ. – και στη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα