Folli Follie: “Μεθοδευμένη εξαπάτηση επενδυτών”

Folli Follie: “Μεθοδευμένη εξαπάτηση επενδυτών”
Πινακίδα καταστήματος Folli Follie Eurokinissi

Την εικόνα που έχει διαμορφώσει ο οικονομικός εισαγγελέας Ιω. Δραγάτσης, που χειρίζεται την έρευνα, αποτυπώνει το βούλευμα του Συμβουλείου Πλημμελειοδικών, με το οποίο δεσμεύθηκε μέρος της περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Καταπέλτης κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των μελών του ΔΣ της Folli Follie είναι το βούλευμα του Συμβουλείου Πλημμελειοδικών, το οποίο έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση του οικονομικού εισαγγελέα Ιω. Δραγάτση, δεσμεύοντας τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες. Γίνεται αναφορά σε “παραπλανητική εικόνα” της εταιρίας με τρόπο μεθοδευμένο, προκειμένου να εξαπατηθούν οι επενδυτές.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί και τη σχετική έρευνα, μιλά για μία “μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών”, οι οποίοι “εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση”. Για το λόγο αυτό ο Ιω. Δραγάτσης, επικαλούμενος “το μέχρι σήμερα διαθέσιμο υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης, το οποίο προέρχεται αφενός από την εποπτική αρχή των εισηγμένων εταιριών αφετέρου από το προσωρινό έστω πόρισμα τρίτης ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρίας”, υποστήριξε στο δικαστικό συμβούλιο πως “υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι η εταιρία όχι μόνο για το 2017 αλλά με μεγάλη βεβαιότητα επί σειρά ετών δηλαδή κατ΄εξακολούθηση, δημοσιοποιούσε ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις διογκώνοντας και τον κύκλο των πωλήσεων της και τα κέρδη της και τα ταμειακά της διαθέσιμα δημιουργώντας συστηματικά μάλιστα στους επενδυτές αλλά και στις εποπτικές αρχές μια παραπλανητική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες της εταιρίας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό”.

“Παραπλάνησαν σωρεία επενδυτών”

Στο βούλευμα αναφέρεται δε, κατά πληροφορίες, ότι “δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τον έλεγχο των χρηματιστηριακών συναλλαγών των μελών του ΔΣ προκύπτει ότι στις 5/9/17 ο Δημητρης Κουτσολιούτσος είχε προβεί σε πώληση 1.150.000 μετοχών της εταιρίας Folli Follie συνολικής αξίας 23 εκατομμύρια ευρώ, ενέργεια που από μόνη της είναι ικανή να βλάψει το επενδυτικό κοινό και συνιστά χειραγώγηση πέραν της απατηλής σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων που παραπλάνησαν σωρεία επενδυτών, που προχώρησε σε αγορά μετοχών και στη συνέχεια μετά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου και του πανικού που ακολούθησε ρευστοποίησε τις μετοχές καταγράφοντας ζημία χιλιάδων ευρώ”.

Προς επίρρωση της εισαγγελικής εισήγησης για “μπλοκάρισμα” των συγκεκριμένων πειουσιακών στοιχείων, στο βουλευμα γίνεται αναφορά στην κατάθεση της διευθύντριας της Διεύθυνσης Εισηγμένων Εταιριών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Ιλιάννας Κούρκαφα. “Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως η εταιρία “έκτιζε” από το 2007 και πιθανότατα και προγενέστερα ψευδείς ισολογισμούς, μεταφέροντας ψευδή κέρδη, ψευδή ταμιακά διαθέσιμα, εικονικές πωλήσεις και ψευδή αποθέματα” υποστήριξε μεταξυ άλλων, καταθέτοντας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα