Γεωργιάδης: Πιθανό άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από Δευτέρα

Γεωργιάδης: Πιθανό άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από Δευτέρα
Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Μακρινό σενάριο το άνοιγμα της εστίασης και των γυμναστηρίων αλλά επικρατέστερο και με άμεση εφαρμογή το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής και περιποίησης νυχιών, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς την Δευτέρα (18/1).

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, έρχεται στο προσκήνιο το σενάριο που θέλει ανοιχτά τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων, εφόσον όπως εξήγησε πρόκειται για υπηρεσίες όπου κατά βάση τηρείται πιστά αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Όσο για τα ΚΤΕΟ, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε πως “είναι απαραίτητο να ανοίξουν”, ενώ αναφορικά με τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, σημείωσε πως έχουν υπάρξει πολύωρες συσκέψεις και είναι ένα θέμα που τους απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς “εκεί δεν μπορεί να υπάρξει click-away”.

Εξήγησε τι θα γίνει με τα βιβλιοπωλεία που “τις γιορτές του 2020 έκαναν τον μεγαλύτερό τους τζίρο στην πρόσφατη ιστορία”.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης για ψώνια εκτός δήμου. Πάντως, προτεραιότητα θα δοθεί στο λιανεμπόριο και συγκεκριμένα στα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και τα κοσμηματοπωλεία.

Ελάχιστες πιθανότητες ανοίγματος συγκεντρώνουν η εστίαση και τα γυμναστήρια, σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για τα χιονοδρομικά και τα καταστήματα επίπλων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα