Γιατί η Airbnb κατηγορείται για ρατσισμό

Γιατί η Airbnb κατηγορείται για ρατσισμό

#AirbnbWhileBlack: Οι μαύροι χρήστες υποστηρίζουν πως πέφτουν θύματα ρατσισμού

Η ιστοσελίδα εναλλακτικών διακοπών βρίσκεται αντιμέτωπη με μια θύελλα κριτικών από μαύρους χρήστες που ισχυρίζονται ότι οι οικοδεσπότες απέρριψαν κρατήσεις τους λόγω της φυλής τους.

Διαβάστε ακόμη: Αυτός είναι ο δήμαρχος που τα έβαλε με την Apple

Η απογοήτευση τους πυροδότησε το hashtag #AirbnbWhileBlack – το οποίο έγινε σύντομα ένα απ’ τα πιο δημοφιλή θέματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τη χρήση του hashtag, οι χρήστες μοιράζονται τις αρνητικές εμπειρίες τους αναφορικά με κρατήσεις μέσω της υπηρεσίας.

«Όλοι μου οι φίλοι είναι μορφωμένοι, πληρώνονται καλά κλπ.» είπε ένας χρήστης, «αλλά εμένα με απορρίπτουν εξαιτίας του ονόματος μου και του πως είμαι εμφανισιακά. Αυτό είναι σκληρό».

O Jamelle Bouie, πολιτικός ανταποκριτής στο Slate, είπε ότι παρά το γεγονός ότι έχει καλές κριτικές στο Airbnb, μόνο το 25% των ιδιοκτητών που έχει κάνει αίτημα να μείνει σπίτι τους τον έχει δεχτεί.

Διαβάστε ακόμη: Τα ταξίδια που πρέπει να κάνετε στη ζωή σας

«Στις πόλεις που επισκέπτομαι συχνά, έχω καταλήξει να μένω στον ίδιο οικοδεσπότη», δήλωσε ο Bouie στο Twitter.
Υπάρχουν ακαδημαϊκά στοιχεία που στηρίζουν τους ισχυρισμούς αυτούς. Μια μελέτη του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε πέρυσι διαπίστωσε ότι οι οικοδεσπότες του  Airbnb είναι λιγότερο πιθανό να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε με αφροαμερικανικά ονόματα.

Η Airbnb παραδέχεται ότι το πρόβλημα υπάρχει και προσπαθούν να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπισή τους» παραδέχτηκε ο David King, επικεφαλής της διαφορετικότητας στην Airbnb.

ΟΙ υπεύθυνοι της Airbnb δήλωσαν ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εκπαιδεύοντας τους οικοδεσπότες και επισκέπτες, και απαντώντας στις ανησυχίες που έχουν.

Αλλά η μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε πως ο ίδιος ο σχεδιασμός του Airbnb ευθύνεται για το πρόβλημα αυτό, καθώς ο ιδιοκτήτης βλέπει απλά μια φωτογραφία του εν δυνάμει ένοικου πριν συμφωνήσει σε μια συναλλαγή. Αυτό είναι διαφορετικό από πολλά άλλα sites ηλεκτρονικού εμπορίου και online κρατήσεων ξενοδοχείων.

Διαβάστε ακόμη: Μπορεί η εικονική πραγματικότητα να σώσει τη δημοσιογραφία;

(ΠΗΓΗ: fortunegreece)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network