Γιατί οι επιχειρήσεις της γειτονιάς αξίζουν τη στήριξή μας

Γιατί οι επιχειρήσεις της γειτονιάς αξίζουν τη στήριξή μας

Η νέα πλατφόρμα που συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή τους και το παράδειγμα του Ανδρέα και της Βασιλικής που κρατούν δύο γενιές με βιολογικά προϊόντα από παραγωγούς όλης της Ελλάδας.

Για κάθε γειτονιά αντιστοιχεί και τουλάχιστον μία μικρή επιχείρηση που έχει γίνει η “οικογένεια” της διπλανής πόρτας. Μία γειτονική, “οικογενειακή” επιχείρηση που, χάρη στη διαχρονικότητα, τις σταθερές της αξίες και κυρίως τις διαπροσωπικές σχέσεις που έχει χτίσει στο πέρασμα των ετών με τους πελάτες της, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη συνείδηση και στις προτιμήσεις τους.

Είναι αυτές οι μικρές επιχειρήσεις με τις οποίες έχουμε θεμελιώσει μία σχέση που ξεφεύγει από τα στενά συναλλαγματικά όρια και έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο επικοινωνίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, οικείο, φιλικό, θερμό που δεν περιορίζεται στην πελατειακή σύνδεση μεταξύ επιχειρηματία και πελάτη.

Καταστήματα που κουβαλούν τη δική τους μακρά ιστορία, άνθρωποι με τους οποίους έχουμε ταυτίσει τις καθημερινές μας αγορές, που τους έχουμε και μας έχουν μάθει με το μικρό όνομα. Κάθε προσφώνηση είναι τόσο “ζεστή” και συχνή, που υπενθυμίζει γιατί το ανθρώπινο πεδίο συνεργασίας έχει άλλη συναισθηματική βαρύτητα και σαφώς πιο γερά θεμέλια από τις τυπικές απρόσωπες σχέσεις.

Η αμεσότητα, η φερεγγυότητα, η ευέλικτη εξυπηρέτηση και όλες οι αναμνήσεις που τις συνοδεύουν στη διάρκεια των χρόνων έχουν καταφέρει να “μονοπωλήσουν” αρκετές αγοραστικές μας συνήθειες.

Μία τέτοια επιχείρηση κρατούν εδώ και 30 χρόνια ο Ανδρέας και η Βασιλική. Η όμορφη ιστορία τους και η επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρησή τους ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες, κρατώντας δύο γενιές και αποτελώντας την καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο άμεση επιλογή της γειτονιάς τους στην αγορά βιολογικών προϊόντων.


Το όμορφο ζευγάρι, με την έλευση του παιδιού τους στη ζωή και την ιδιότητα των γονέων πια, αποφάσισε να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τόσο για το παιδί τους, όσο και για τους ίδιους. Μέσα από την επιχειρηματική τους ενασχόληση, όμως, κατάφεραν να περάσουν αυτό το μήνυμα και στα σπίτια ολόκληρης της γειτονιάς τους. Το έκαναν εμπράκτως, φροντίζοντας αυτός ο νέος διατροφικός και σαφώς πιο υγιεινός τρόπος ζωής να φτάσει σε κάθε σπίτι μέσα από το κατάστημα που δημιούργησαν με βιολογικά προϊόντα από παραγωγούς ολόκληρης της Ελλάδας.

Πλέον, κάθε προϊόν στα ράφια τους είναι μοναδικό, όπως μοναδικά είναι και τα σπιτικά φαγητά που ετοιμάζουν κάθε μέρα και τα οποία φτάνουν σε κάθε σπιτικό γύρω τους. Το όραμά τους να ενώσουν τη γειτονιά και να ενωθούν μαζί της, με συνδετικό κρίκο την υγιεινή διατροφή και “μυστικό συστατικό” τις διαπροσωπικές σχέσεις, σήμερα 30 χρόνια μετά, είναι ο λόγος που αυτή η “οικογενειακή” επιχείρηση κατάφερε να μετατρέψει τη γειτονιά σε μία μεγάλη “οικογένεια”.

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις γειτονικές επιχειρήσεις

Όλοι έχουμε μία τέτοια επιχείρηση στη γειτονιά μας. Και είναι κοινή παραδοχή πως τέτοιες επιχειρήσεις πάντα θα θέλουμε να τις έχουμε στο πλευρό μας, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι μας. Όχι μόνο για συναισθηματικούς λόγους. Οι μικρές αυτές επιχειρήσεις διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, ενώ συνάμα προσθέτουν χαρακτήρα σε κάθε γειτονιά.

Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζονται και μπορούν να έχουν τη στήριξή μας. Η Mastercard, λαμβάνοντας ως γνώμονα πόσο μεγάλη σημασία έχει για αυτές τις επιχειρήσεις και για τους ανθρώπους πίσω από αυτές κάθε συναλλαγή αλλά και κάθε ανθρώπινη σχέση που σχηματίζουν με τους πελάτες τους καθημερινά, φροντίζει να διαφυλάξει τον ανεκτίμητο χαρακτήρα και να τις ενισχύσει διαρκώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, δημιούργησε μία ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, με την οποία παρέχει ψηφιακά εργαλεία και λύσεις, καθοδήγηση αλλά και πρόσβαση σε μία σειρά από υπηρεσίες στους ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων. Με την πλατφόρμα “Digital Doors”, η Mastercard θέτει ως στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη, στον εκσυγχρονισμό και στην επιτυχημένη “είσοδό” τους στον ψηφιακό κόσμο, κρατώντας τις επιχειρήσεις βιώσιμες, χωρίς να αλλοιώνονται τα διαχρονικά χαρακτηριστικά τους, αλλά ούτε και να “φθείρονται” με τον χρόνο.

Με το “Digital Doors”, παρέχονται εργαλεία για την ανάπτυξη της διαδικτυακής παρουσίας μίας επιχείρησης, μέσα από ένα πλέγμα συνεργασιών που ανέπτυξε η Mastercard με κορυφαίες εταιρείες όπως η Moosend, η MSPS, η Retargeting και η SUSURRUS. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρονται σε προνομιακές τιμές υπηρεσίες που αφορούν τη διαφήμιση σε online περιβάλλον, καμπάνιες email marketing και influencers marketing, αλλά και πακέτα συμβουλευτικών υπηρεσιών για επιτυχημένη παρουσία στα Social Media.

Επίσης, μέσα από τη σχετική πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτικό περιεχόμενο που αφορά στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και σε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν για τις ψηφιακές πληρωμές.

Με αυτό τον τρόπο, η Mastercard φροντίζει ώστε κάθε γειτονική επιχείρηση, να συνεχίσει να κρατά κάθε ανταγωνιστικό αλλά και συναισθηματικό πλεονέκτημα, με ένα ασφαλές περιβάλλον χάρη στο οποίο θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, προτρέπει όλο τον κόσμο να σταθεί δίπλα στις μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά του κάθε μέρα. την ώρα που η ίδια παρέχει όλα τα μέσα που χρειάζονται για να εξελιχθούν και να συνεχίσουν την επιτυχημένη τους πορεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα