HONOR THE SPACE: η HONOR στηρίζει τα διαστημικά πειράματα Ελλήνων μαθητών

HONOR THE SPACE: η HONOR στηρίζει τα διαστημικά πειράματα Ελλήνων μαθητών

Το πρώτο smartphone brand που συμμετέχει σε καινοτόμες προσπάθειες που υλοποιούνται σε συνεργασία με εταιρείες και φορείς παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Blue Origin και η NASA.

Αρωγός στις προσπάθειες των Ελλήνων μικρών επιστημόνων να πραγματοποιήσουν πρωτοποριακά διαστημικά πειράματα στέκεται το παγκόσμιο νεανικό smartphone brand HONOR. Πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει τους νέους να καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους και να κυνηγούν τα όνειρά τους η HONOR στηρίζει τις μαθητικές ομάδες των ελληνικών σχολείων να υλοποιήσουν καινοτόμα πειράματα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας συμμετέχοντας στις αποστολές της εταιρείας αεροδιαστημικής Blue Origin.

Η συνεργασία με την Blue Origin έχει σαν εμπνευστές τους καθηγητές Δρ. Τάκη Παπαδόπουλο και Δρ. Περικλή Παπαδόπουλο, γνωστό καθηγητή αεροδιαστημικής στο San Jose State University στις ΗΠΑ και επί μακρόν συνεργάτη της NASA. Μέσω της συνεργασίας αυτής μαθητές των Δημοσίων Σχολείων της χώρας μας έχουν την δυνατότητα μέσα από ετήσιους πανελλήνιους διαγωνισμούς σε συνεργασία και την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών να υλοποιούν ένα πείραμα στο ύψος του Von Karman Line, δηλαδή στα 100 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι τα σχολεία της χώρας μας να είναι τα πρώτα ευρωπαϊκά που συμμετέχουν σε μια τέτοια αποστολή.

Οι πειραματικές εργασίες των μαθητών αφορούν διάφορα επιστημονικά πεδία, όπως η φυσική και η βιολογία και μεταφέρονται στο διάστημα από τον πύραυλο της Blue Origin, New Shepard. Στο ύψος Von Karman Line αποκολλιέται από τον πύραυλο η κάψουλα που τα μεταφέρει, παραμένοντας σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας για μερικά λεπτά. Στο χρονικό αυτό παράθυρο τα ερευνητικά πειράματα των μαθητικών ομάδων παραμένουν σε λειτουργία. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν για 1,5 χρόνο μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις με την διαδικασία του mentoring από έμπειρους καθηγητές σε διάφορα πεδία, όπως η φυσική, η χημεία των υλικών και τα μαθηματικά αλλά και θέματα στα οποία άπτεται η διαστημική τεχνολογία.

Η HONOR, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μικρούς επιστήμονες να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, στηρίζει τις προσπάθειες των ελληνικών μαθητικών ομάδων που συμμετέχουν. Η συμμετοχή της HONOR στην πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα “HONOR THE SPACE”, ενώ αποτελεί το πρώτο smartphone brand σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία φορέων και εταιρειών παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Blue Origin και η NASA.

Στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει η HONOR στους Έλληνες μαθητές θα προσφέρει δωρεάν και τέσσερα smartphones στην επόμενη ελληνική ομάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα