Η Delta Air Lines ξεκινά καθημερινές πτήσεις από Νέα Υόρκη και Ατλάντα προς Αθήνα

Η Delta Air Lines ξεκινά καθημερινές πτήσεις από Νέα Υόρκη και Ατλάντα προς Αθήνα

Στις 28 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις της αμερικανικής εταιρείας από τη Νέα Υόρκη και στις 2 Ιουλίου από την Ατλάντα.

Μετά τη United που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα ξεκινήσει πτήσεις από την Ουάσινγκτον προς την Αθήνα, την 1η Ιουλίου, μια ακόμα αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε χθες, ότι ξεκινά πτήσεις προς την ελληνική πρωτεύουσα.

Η ανακοίνωση της Delta Air Lines, έγινε κατά την συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στην Ατλάντα, με τον πρόεδρο της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας, Glen Hauenstein και ανώτατα στελέχη της εταιρείας. Ο Έλληνας υπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη σε ΗΠΑ και Μεξικό.

Μολονότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, εξέδωσε πριν τρεις ημέρες ταξιδιωτική οδηγία προς τους αμερικανικούς πολίτες, καθορίζοντας 131 χώρες στο «Επίπεδο 4», ανάμεσά τους και η χώρα μας, συνιστώντας να μην ταξιδεύουν σε αυτές τις χώρες λόγω πανδημίας, διαπιστώνουμε αντίθετη πολιτική να ακολουθούν οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες μεταφέρουν το κοινό και γνωρίζουν το ενδιαφέρον τους για ταξίδι.

Για να συμβεί αυτό, δηλαδή αμερικανικές εταιρείες να βάλουν ξανά πτήσεις προς την Αθήνα, χρειάστηκε η Ελλάδα στο πλαίσιο του ανοίγματος του τουρισμού της, στις 14 Μαϊου, να άρει την καραντίνα, επιτρέποντας την επίσκεψη σε όσους έχουν εμβολιαστεί και διαθέτουν πιστοποιητικό ή έχουν ανάλογο αποδεικτικό ότι έχουν υποβληθεί σε PCR τεστ 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Τα καθημερινά δρομολόγια από το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης (JFK) προς την Αθήνα, θα ξεκινήσουν στις 28 Μαΐου, παρέχοντας μάλιστα τη δυνατότητα 44 ανταποκρίσεων με πόλεις των ΗΠΑ, ενώ τα δρομολόγια από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson (ATL) της Ατλάντα, προς την Αθήνα, θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουλίου, με ανταποκρίσεις προς 143 προορισμούς των ΗΠΑ.

«Καλωσορίζουμε την Delta Air Lines στην Αθήνα. Διαχρονικά οι ΗΠΑ αποτελούν βασικό ζωοδότη του ελληνικού τουρισμού και υποδεχόμαστε με θέρμη την απόφαση της εταιρείας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στη χώρα μας, με δύο πτήσεις ημερησίως από Νέα Υόρκη και Ατλάντα. Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για ένα ασφαλές, φιλικό και ήρεμο καλοκαίρι. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι διαρκείς μας συνομιλίες έφεραν ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης, ενώ από την πλευρά της Delta Air Lines ο Joe Esposito, S.V.P. – Network Planning, σημείωσε ότι «οι πελάτες μας είναι πρόθυμοι να διεκδικήσουν και πάλι τις ζωές τους και για πολλούς αυτό σημαίνει να μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά. Φιλικοί προορισμοί του εξωτερικού, όπως είναι η Ελλάδα, εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση και εξαιτίας των υπηρεσιών που προσφέρουν οι πτήσεις της Delta Air Lines, μπορείτε να αναμένετε βραβευμένη φιλοξενία υψηλών standards, η οποία θα μετατρέψει το ταξίδι ακόμη πιο ευχάριστο και χωρίς άγχος».

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Airbus A330, 293 θέσεω

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα