Η Praktiker Hellas έγινε 25 χρονών

Η Praktiker Hellas έγινε 25 χρονών
WWW.AKZOT.GR

Ως μία από τις πλέον υγιείς εταιρείες του λιανεμπορίου η Praktiker γιόρτασε τα πρώτα 25 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά

Η Praktiker Hellas συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία με ένα πανελλαδικό δίκτυο 15 καταστημάτων, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop, εξειδικευμένο τμήμα B2B, μια δυνατή ομάδα 1.400 εργαζομένων και σημαντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις στο ιστορικό της.

Για το σύνολο των 25 χρόνων η Praktiker Hellas σημειώνει κύκλο εργασιών ύψους €4,2 δις και έχει καταβάλει ή αποδώσει ασφαλιστικές εισφορές, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, Φ.Π.Α. και φόρο εισοδήματος που συνολικά αθροίζουν περισσότερα από €500 εκ, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

ADVERTISING

Το θετικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρίας καταγράφεται επίσης και στα στοιχεία του 2016:

ο κύκλος εργασιών βελτιώθηκε φτάνοντας τα €167,01 εκατ., καταγράφοντας άνοδο κατά 3,8% συγκριτικά με το 2014, η κερδοφορία άγγιξε τα €2,09 εκατ. και οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 7% των θέσεων εργασίας με το Μέσο Όρο διακράτησης του ανθρώπινου δυναμικού να ανέρχεται σε 89,5%.

Η Praktiker Hellas έγινε 25 χρονών

Η ιστορία της Praktiker ξεκινάει με το πρώτο κατάστημά της το οποίο εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 1991 στο Ελληνικό και αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία του Νο. 1 δίκτυου καταστημάτων για ιδιοκατασκευές στη χώρα, διαδίδοντας τη φιλοσοφία Do It Yourself - DIY στους Έλληνες. Η Praktiker Hellas, μέσω του δικτύου της, που εκτείνεται σε 90.000 τ.μ. αλλά και του e-shop της, εξυπηρετεί 6.000.000 πελάτες ετησίως, προσφέροντάς τους περισσότερα από 50.000 προϊόντα, ιδέες και λύσεις για το σπίτι, τον κήπο, τις κατασκευές, το αυτοκίνητο και τον ελεύθερο χρόνο.

Με ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που μετρά πλέον των 200.000 ανθρωποωρών, η Praktiker Hellas, φροντίζει για την ανάπτυξη των 1.400 εργαζομένων της. Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι στο οικοσύστημα της Praktiker Hellas αποτελεί η αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους 400 προμηθευτές της, το 76% των οποίων είναι Ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Praktiker Hellas έγινε 25 χρονών

Το αναπτυξιακό πλάνο της Praktiker Hellas εστιάζει στη διεύρυνση του δικτύου της, η οποία πραγματοποιείται με αυτοχρηματοδοτούμενες επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016, προστέθηκε στο δίκτυο της Praktiker Hellas 1 νέο κατάστημα στη Ρόδο, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας. Το Praktiker Ρόδου αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο κατάστημα στο οποίο εφαρμόστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Praktiker Hellas που σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων της.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας της, η εταιρία πάντα δίπλα στους πελάτες της διοργανώνει μία σειρά εορταστικών δράσεων πανελλαδικά, ενώ για τους εργαζόμενους διοργάνωσε, μια μεγάλη γιορτή που συγκέντρωσε όλη την ομάδα Praktiker, από όλη την Ελλάδα, σε ένα χώρο, για πρώτη φορά, με στόχο να τους ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Η Praktiker Hellas έγινε 25 χρονών

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, ο Γιάννης Σελαλμαζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Praktiker Hellas, δήλωσε σχετικά: «Το 2016 είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έτος για όλους εμάς στην Praktiker Hellas. Με τη συμπλήρωση των 25 χρόνων παρουσίας μας στην Ελλάδα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητούμε για το εξαιρετικά θετικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρίας, ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύσκολων ετών για τη χώρα. Ένα αποτύπωμα που δεν θα είχαμε καταφέρει να σημειώσουμε χωρίς το σαφές στρατηγικό μας πλάνο, τη σημαντική προσπάθεια των 1.400 εργαζομένων μας και την άψογη συνεργασία με τους προμηθευτές μας, που νιώθουμε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε όλους ιδιαίτερα. Από εδώ και πέρα, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε αναπτύσσοντας την αγορά, διατηρώντας σταθερές τις αξίες της Praktiker Hellas και επιτυγχάνοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας, τους εργαζομένους μας και τους μετόχους μας.»

Κλείνοντας 25 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στη χώρα, η Praktiker Hellas δεσμεύεται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, ενώ ο μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός της περιλαμβάνει την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της, για παρουσία σε ακόμη περισσότερα κομβικά σημεία στην Ελλάδα.

SHARE:

24Media Network