Η Sanofi θα απολύσει περίπου 1.700 υπαλλήλους της στην Ευρώπη

Το λογότυπο της γαλλικής εταιρείας Sanofi
Το λογότυπο της γαλλικής εταιρείας Sanofi AP

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi θα προχωρήσει σε απολύσεις, λόγω της νέας στρατηγικής της. Αρνήθηκε πως η κίνηση συνδέεται με τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Μια από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, η γαλλική Sanofi, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασεκυή (26/06), ότι θα απολύσει περίπου 1.700 υπαλλήλους της στην Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης που εντάσσεται στην "νέα στρατηγική" της εταιρείας, σύμφωνα με τον Ολιβιέ Μποζιγιό, τον πρόεδρο της Sanofi France, και η οποία δεν συνδέεται με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Το σχέδιο αυτό, το οποίο παρουσιάστηκε στους ευρωπαίους κοινωνικούς εταίρους σήμερα το πρωί, αφορά χίλιους από τους 25.000 υπαλλήλους της εταιρείας στη Γαλλία (από τους 100.000 σε όλον τον κόσμο), όπως δήλωσε ο Μποζιγιό στο AFP.

Αναφορικά με την Γαλλία, τα μέτρα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα τριετίας, σύμφωνα με τον ίδιο, και "αποκλειστικά στην βάση εθελουσίας εξόδου".

Το Reuters μετέδωσε χθες, Πέμπτη (25/06), ότι η Sanofi μελετά την κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας και ότι θα εξετάσει τα επόμενα βήματά της με εκπροσώπους των εργαζομένων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network