Κάποιοι επενδύουν στην Jumbo 76,8 εκατ. ευρώ, ενώ παραμένει σε lockdown

Κάποιοι επενδύουν στην Jumbo 76,8 εκατ. ευρώ, ενώ παραμένει σε lockdown
Κατάστημα Jumbo Eurokinissi

Ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Απ. Βακάκης, προέβη σε placement μετοχών προς τρίτους επενδυτές, διαθέτοντας το 3,5% της Jumbo.

Η είδηση ήρθε από το πρακτορείο Bloomeberg, ωστόσο, επιβεβαιώνεται πλήρως από πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της εταιρείας, και αφορά στην αγορά 4,8 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας από ξένα funds.

Πωλητής είναι ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Απ. Βακάκης, (μέσω της ελεγχόμενης εταιρίας Tanocerian Maritime), ο οποίος προέβη σε placement μετοχών προς τρίτους επενδυτές, διαθέτοντας το 3,5% της Jumbo. H συμμετοχή του κ. Βακάκη στην εισηγμένη εταιρεία λιανεμπορίου θα μειωθεί στο 20% μετά τη συναλλαγή, ωστόσο το εντυπωσιακό της όλης κίνησης έγκειται στο γεγονός, του ότι παρά του ότι η εταιρεία έχει υποστεί όλες τις συνέπειες της πανδημίας και των lockdowns, εξακολουθεί να προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι υποψήφιοι αγοραστές του πακέτου του 3,5% της Jumbo θα καταβάλλουν ποσό της τάξης των 76,8 εκατ. ευρώ, αφού η μετοχή της εταιρείας έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 15,988 ευρώ!

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως στο τελευταίο 12μηνο – δηλαδή το διάστημα όπου η λιανική και η Jumbo έχει ενσωματώσει όλα τα lockdowns και τα μέτρα ακορντεόν- η μετοχή της εισηγμένης εταιρείας έχει εμφανίσει απόδοση + 42,9%. Σημειώνεται ότι παραδοσιακά – ήδη από τη δεκαετία του 2000- στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θέση κατέχει σημαντικό μέρος ξένων και ελληνικών θεσμικών κεφαλαίων.

Η σχεδιαζόμενη μεταβίβαση μπορεί να έχει μικρή σημασία για το μέσο Έλληνα πελάτη της Jumbο, αλλά επί της ουσίας απηχεί μια «ελληνική» επιτυχία εν καιρώ πανδημίας.

Η εταιρεία έχει γενικώς επικριθεί για το γεγονός του ότι δεν ανταποκρίθηκε στο online κανάλι πωλήσεων, κατεβάζοντας ρολά, αλλά και για την αρνητική ανταπόκριση της στα «υβριδικά» μοντέλα της αγορά (click away και click inside). Ωστόσο, όταν τα καταστήματα της λειτούργησαν υπό κανονικές συνθήκες κατά το «μαύρο» δωδεκάμηνο του λιανεμπορίου, οι επιδόσεις της ήταν εντυπωσιακές.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει πολύ ισχυρό ταμείο διαθεσίμων κεφαλαίων (άνω των 500 εκατ. ευρώ έως τα μέσα του 2020), τα οποία ήδη αξιοποιεί για περαιτέρω επενδύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποκτήσει σημαντικές εκτάσεις στη Ρουμανία για την εγκατάσταση σύγχρονων αποθηκών και logistics διαδικασιών, με στόχο την αυθημερόν ικανοποίηση των αναγκών των καταστημάτων της στη χώρα, υλοποιώντας το project επενδύσεων που ήδη είχε προαναγγείλει από τον Μάιο του 2020.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα