Κορονοϊός: Δυνατότητα για δωρεάν τεστ σε επιχειρήσεις με πάνω από 20 εργαζόμενους

Κορονοϊός: Δυνατότητα για δωρεάν τεστ σε επιχειρήσεις με πάνω από 20 εργαζόμενους
Τεστ κορονοϊού από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ). Eurokinissi

Από βδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr, όπου θα μπορούν να δηλώνουν για δωρεάν τεστ κορονοϊού εργαζόμενοι και εργοδότες. Προβλέπεται άδεια για να κάνει ο εργαζόμενος τεστ και για καραντίνα 14 ημερών.

Δυνατότητα δωρεάν τεστ κορονοϊού σε επιχειρήσεις με πάνω από 20 εργαζόμενους θα προβλέπεται πλέον, προκειμένου να ελεγχθεί επιτέλους η εξάπλωση της πανδημίας σε χώρους εργασίας, οι οποίοι παραμένουν ανοιχτοί και στο τρίτο lockdown.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη κατά την εξειδίκευση των νέων μέτρων, στην πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr οι επιχειρήσεις με πάνω από 20 εργαζόμενους θα μπορούν να δηλώνουν αίτημα για δωρεάν τεστ.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει από την άλλη εβδομάδα και θα μπορούν να δηλώνουν προαιρετικά όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν.

Προβλέπεται επίσης όπως είπε άδεια για να κάνει ο εργαζόμενος τεστ Covid-19, καθώς και άδειες 14 ημερών για καραντίνα εργαζομένων, με δυνατότητα αναπληρώσεως μία ώρα ανά ημέρα μετά την επιστροφή τους από την εργασία, αλλά και άδειες γονέων εάν νοσούν τα παιδιά τους με κορονοϊό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα