Κωτσόβολος: Διεκδικητής και ο όμιλος Μαρινάκη – Κατέθεσε προσφορά

Διαβάζεται σε 2'
Κωτσόβολος
Κωτσόβολος Eurokinissi

H διαδικασία πώλησης της εγχώριας αλυσίδας Κωτσόβολος από τον μητρικό όμιλο Curry’s εισήλθε στη β’ φάση. Ποιοι τη διεκδικούν.

Προσφορά για την εξαγορά της αλυσίδας Κωτσόβολος κατέθεσε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο όμιλος Μαρινάκη, αποτελώντας τον τρίτο διεκδικητή της εταιρείας μετά τον όμιλο Quest και τη ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει ήδη επενδύσει στη λιανική μεσω του matketplace Shopflix, οπότε η αγορά εκτιμά ότι στην περίπτωση που ο όμιλος πλειοδοτήσει θα αναπτύξει σημαντικές συνέργειες.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του ομίλου Quest, Θ. Φέσσας στο περιθώριο εκδήλωσης του ΣΕΒ επιβεβαίωσε πως ο όμιλος κατέθεσε δεσμευτική οικονομική προσφορά για την Κωτσόβολος . Όπως είπε από τις παρουσιάσεις που έγιναν, προκύπτει πως είναι καλή εταιρία, με καλά οικονομικά στοιχεία και καλή διοίκηση. Συμπλήρωσε ωστόσο πως «δεν θα δώσουμε και τα ρέστα μας» αναφερόμενος στις πληροφορίες για ισχυρό ενδιαφέρον και από άλλες επιχειρήσεις. Για την πορεία του διαγωνισμού, ο Θ. Φέσσας δήλωσε άγνοια καθώς οι επαφές γίνονται με κάθε έναν ενδιαφερόμενο ξεχωριστά ενώ η διαδικασία είναι ανοικτή και δεν γνωρίζουν πώς θα συνεχιστεί, αν δηλαδή θα ζητηθούν βελτιωμένες προσφορές, αν θα δοθεί exclusivity κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία πώλησης της εγχώριας αλυσίδας Κωτσόβολος από τον μητρικό όμιλο Curry’s εισήλθε στη β’ φάση, και η διοίκηση του βρετανικού ομίλου αναμένεται σήμερα να εκτιμήσει τις οικονομικές προσφορές που έχουν κατατεθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί, εκτός από τον όμιλο Quest, έχουν κατατεθεί προσφορές από ακόμη τρεις ενδιαφερόμενους μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται πως στη διαδικασία, την οποία οργανώνει ως σύμβουλος η Citi, οι ενδιαφερόμενοι είχαν πρόσβαση μέσω VDR σε οικονομικά δεδομένα της Κωτσόβολος, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν έχει γίνει οικονομικό και νομικό due diligence.

Κατά πληροφορίες, ο συγκεκριμένος κύκλος κατάθεσης προσφορών είναι αρχικός, χωρίς μάλιστα να απαιτείται η κατάθεση εγγυητικών επιστολών, και δεν οδηγεί απαραίτητα σε ανάδειξη πλειοδότη, καθώς αναμένεται μετά την αξιολόγηση των προσφορών νέος κύκλος διαπραγματεύσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα