Κωτσόβολος : Πουλάει πλέον 1 στις 3 ηλεκτρικές συσκευές στην Ελλάδα

Κωτσόβολος : Πουλάει πλέον 1 στις 3 ηλεκτρικές συσκευές στην Ελλάδα

Περαιτέρω εδραίωση της ηγετικής θέσης της αλυσίδας Κωτσόβολος το 2017 καθώς αύξησε περαιτέρω τις πωλήσεις της σε μία πτωτική για τον κλάδο χρονιά

Γερά αντισώματα φαίνεται ότι διαθέτει η αλυσίδα Κωτσόβολος η οποία κατάφερε σε μια πτωτική χρονιά για τον κλάδο ( υπολογίζεται ότι η πτώση ήταν της τάξης του 2% κατάφερε να παρουσιάσει διψήσια άνοδο πωλήσεων. Την πορεία της εταιρείας παρουσίασε ο νέος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος κ. Γιάννης Βασιλάκος στην συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα η αύξηση του κύκλου εργασιών ανήλθε στο 12,2%, φτάνοντας στα 457.1 εκ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων (EBIT) υπολογίζονται να ανέλθουν στα 15.1 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) στα 20.1 εκ ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα άγγιξαν τα 51 εκ. ευρώ, καθώς επίσης οι επενδύσεις για το συγκεκριμένο οικονομικό έτος ανήλθαν στα 10.4 εκ. ευρώ.

Πάνω ο κλιματισμός κάτω η πληροφορική

Τόσο για την Κωτσόβολος όσο και για την αγορά ηλεκτρικών συσκευών γενικότερα κομβικό ρόλο έπαιξε στην περασμένη χρήση η καλή πορεία του Black Friday, οι πωλήσεις των κλιματιστικών λόγω του ζεστού καλοκαιριού του 2017 καθώς και των αφυγραντήρων που κυριαρχούν για τρία χρόνια στην αγορά των μικροσυκσευών. Αντίθετα αρνητικός παράγοντας για την περσινή χρονιά ήταν ο τομέας της πληροφορικής (σ.σ. πτώση της τάξης του 10% κυρίως λόγω των tablets και των laptop) με εξαίρεση τον κλάδο των κινητών τηλεφώνων.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλάκης το οικονομικό έτος 2017-2018 η Κωτσόβολος επένδυσε όλα της τα κέρδη στη βελτίωση των ψηφιακών υποδομών, στα καταστήματα, στο ανθρώπινο δυναμικό της και την εκπαίδευση του. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 2 τελευταία χρόνια έχει αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 385 άτομα, φτάνοντας περίπου τους 2.380 εργαζομένους.

O Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος Γιάννης Βασιλάκος

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος – DixonsSouthEastEurope, δήλωσε: «Η πορεία της εταιρείας μας δικαιώνει τις προσπάθειες όλης της ομάδας και θέτει τις βάσεις για την περεταίρω ανάπτυξή της με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του πελάτη, την ανάπτυξη των ανθρώπων μας αλλά και την στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας που εδώ και 68 χρόνια μάς αγαπά και μας στηρίζει. Ως ηγέτιδα εταιρία στο χώρο μας, οφείλουμε να προσφέρουμε προϊόντα, υπηρεσίες και εμπειρία που διασφαλίζουν καλύτερες προϋποθέσεις για τη ζωή όλων των ανθρώπων. Η αναγνώριση των καταναλωτών μάς δίνει τα εχέγγυα να συνεχίσουμε δυναμικότερα και στο μέλλον, κάνοντας πράξη το μότο μας «καλύτερη συσκευή, καλύτερη ζωή!».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα