Lamda: Η πορεία του Ελληνικού και τα έσοδα ρεκόρ από τα malls

Διαβάζεται σε 2'
Lamda: Η πορεία του Ελληνικού και τα έσοδα ρεκόρ από τα malls
Eurokinissi

Νέο ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας στα εμπορικά κέντρα και τις μαρίνες Φλοίσβου και Αγίου Κοσμά. Στα 184 εκατ. τα έσοδα από τις πωλήσεις – μισθώσεις ακινήτων στο Ελληνικό.

Έσοδα που ξεπερνούν τις εκτιμήσεις για επενδυτικά έξοδα υπολογίζει η Lamda Development για το project του Ελληνικού στο υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης. Ειδικότερα, ο όμιλος εκτιμά πως θα αναγνωρίσει επιπλέον έσοδα της τάξης των 300 εκατ.ευρώ έως το τέλος του 2023 από την εμπορευματοποίηση του project στο Ελληνικό.

Έως το τέλος του α’ εξαμήνου ο όμιλος εισέπραξε 366 εκατ.ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 98 εκατ.ευρώ αναγνωρίστηκαν ως συμβασιοποιημένα μεγέθη στα τελικά του αποτελέσματα, οπότε αναμένει -σύμφωνα με όσα ανάφερε η διοίκηση του ομίλου στην τακτική ενημέρωση αναλυτών- να εμφανίσει 230 εκατ.ευρώ περίπου ως λειτουργικά έσοδα στο τέλος της χρήσης. Την ίδια ώρα, οι επενδύσεις για τις αναπτύξεις στο Ελληνικό στο β’ εξάμηνο της χρονιάς υπολογίζονται χονδρικά στα 100 εκατ.ευρώ.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις του ομίλου στο α’ εξάμηνο του 2023 τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) παρουσίασαν κέρδη €71,6εκ (κέρδη €37,7εκ το Εξάμηνο 2022). Τα αποτελέσματα Εξαμήνου περιλαμβάνουν τη θετική επίπτωση συνολικού ποσού €45εκ (έναντι €32εκ το Εξάμηνο 2022), βάσει της επανεκτίμησης, από τους ανεξάρτητους εκτιμητές, της αξίας των Επενδυτικών Ακινήτων του Ομίλου την 30.06.2023 (Εμπορικών Κέντρων και λοιπών ακινήτων καθώς και των Επενδυτικών Ακινήτων που περιλαμβάνονται στο έργο του Ελληνικού).

Η αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του Ομίλου την 30.06.2023 ανήλθε σε €3,22 δις καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

• Συνολική αξία χαρτοφυλακίου (GAV) του έργου στο Ελληνικό: €2,0 δις αυξημένη κατά περίπου €40εκ έναντι της 31.12.2022, λόγω (α) της επανεκτίμησης της αξίας των Επενδυτικών Ακινήτων (θετική επίπτωση €25εκ) και (β) της αύξησης των κεφαλαιουχικών δαπανών (CAPEX) ύψους €15εκ, μετά την αφαίρεση του κόστους πωληθέντων ακινήτων.

• Συνολική αξία χαρτοφυλακίου (GAV) των Εμπορικών Κέντρων: €1,1 δις (περιλαμβάνεται και το Designer Outlet Athens).

• Συνολική αξία χαρτοφυλακίου (GAV) των λοιπών επενδυτικών ακινήτων (Μαρίνα Φλοίσβου, Γραφεία, Οικόπεδα κ.α.): €175εκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα