ΛΑΜΨΑ: Νέα αναβολή για την απόκτηση του 33,91% της Regency

ΛΑΜΨΑ: Νέα αναβολή για την απόκτηση του 33,91% της Regency

Στις 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η γ.σ. της εταιρείας ΛΑΜΨΑ, για την εξαγορά του 33,91% της εταιρείας Regency από τις πιστώτριες τράπεζες μετά τη σημερινή αναβολή.

Με ομόφωνη απόφαση των μετόχων της εταιρείας ΛΑΜΨΑ αναβλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση για την απόκτηση του ποσοστού της εταιρείας Regency που σήμερα κατέχουν οι τράπεζες Alpha Bank, Eurobank και Εθνική.

Η ανακοίνωση της ΛΑΜΨΑ που είναι ιδιοκτήτρια των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία, King George, Athens Capital στην Αθήνα, Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη και Mercure Excelsior στο Βελιγράδι, είναι η εξής:

«Η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.» επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, με θέμα Ημερήσιας Διάταξης «Απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Regency Hellenic Investments S.A. μέσω συνδυασμένης απόκτησης από την 100% θυγατρική εταιρεία SELENA ENTERPRISES COMPANY LIMITED του ποσοστού μετοχών (33,91%) και του αντίστοιχου ποσοστού εκ του δανείου (Senior Facility Loan), που κατέχουν στην ως άνω εταιρεία τα πιστωτικά ιδρύματα ALPHA BANK, EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» αναβάλλεται για διάστημα 30 ημερών. Νέα προτεινόμενη ημερομηνία σύγκλησης ορίζεται η Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023.

Με την ομόφωνη απόφασή τους αυτή, οι Μέτοχοι εκφράζουν τις σοβαρές επιφυλάξεις τους καθώς διαπιστώνεται ότι ο εγχώριος κλάδος επίγειων τυχερών παιγνίων δεν λειτουργεί με όρους ισονομίας και απαρέγκλιτης εφαρμογής των προβλεπόμενων Κανονισμών, σε βαθμό που να καθίσταται πρόσφορος για τέτοιας μορφής επενδύσεις. Χαρακτηρίζεται από περιπτώσεις αθέμιτου ανταγωνισμού και στρέβλωσης των κανόνων της αγοράς, όπου επιχειρήσεις αφήνονται να λειτουργούν χωρίς να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία επί μακρόν, εις βάρος των ελάχιστων υπόλοιπων, συνεπών και αξιόπιστων Εταιρειών του χώρου».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα