Λίγο πριν την έναρξη των έργων στο Elounda Hills

Λίγο πριν την έναρξη των έργων στο Elounda Hills
Elounda Hills shutterstock

Κοντά στην έναρξη των έργων για τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα, το Elounda Hills στην Κρήτη, βρίσκεται η Mirum Hellas, συμφερόντων του ρώσου μεγιστάνα Μπορίσοφ.

Έγκριση άδειας εισόδου σε εργοτάξιο έλαβε, σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, για το mega project στην Ελούντα η Mirum Hellas. Έτσι, μετά και την αναμενόμενη υπογραφή σχετικής υπουργικής απόφασης, η επένδυση του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να μπει σε φάση υλοποίησης.

Η μεγάλη τουριστική επένδυση, συμφερόντων του Ρώσου μεγιστάνα Βιτάλι Μπορίσοφ, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού, το Elounda Hills Resort. Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς προβλέπεται να αναπτυχθούν 4 ξενοδοχεία, 300 τουριστικές κατοικίες, εμβαδού από 80 τ.μ. έως 1.500 τ.μ., και μία μαρίνα.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, όπως έχει αναφέρει το bizness.gr, η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια, δηλαδή -άνευ απροόπτου- το 2025.

Τα νέα 5άστερα ξενοδοχεία της επένδυσης

Η επένδυση περιλαμβάνει 4 ξενοδοχεία 5 αστέρων, που θα δημιουργηθούν στην έκταση. Μάλιστα, σύμφωνα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την επιλογή των εταιρειών που θα διαχειριστούν τα ξενοδοχεία. Ήδη, από το καλοκαίρι, έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για το brand διεθνούς αλυσίδας με έμφαση στη βιωσιμότητα, που θα αναλάβει να “τρέξει” το ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Συγκεκριμένα, το όνομα υπό το οποίο θα ανοίξει η πολυτελής τουριστική επένδυση της Mirum Hellas θα είναι 1 Hotels & Homes Elounda Hills. Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 135 δωματίων, και οι 178 κατοικίες και βίλες θα ενταχθούν στο σήμα 1 Hotels της διεθνούς αλυσίδας SH Hotels & Resorts, που θα αναλάβει τη διαχείρισή του.

Το σήμα 1 Hotels ξεκίνησε το 2015 και συνδυάζει την πολυτέλεια με τη βιωσιμότητα σε όλα τα καταλύματα που διαχειρίζεται. Ήδη έχει στο χαρτοφυλάκιό του αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική, και πλέον επεκτείνεται και στην Ευρώπη, με νέα καταλύματα σε Παρίσι, Λονδίνο και Κρήτη με το Elounda Hills.

Για τα υπόλοιπα 3 πεντάστερα ξενοδοχεία, δημοσιεύματα θέλουν την εταιρεία να διαπραγματεύεται με δύο μεγάλες διεθνείς αλυσίδες (Four Seasons Hotels & Resorts και Bulgari Hotels & Resorts) ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, αναμένεται να ενταχθεί στην επένδυση και κάποια εγκατάσταση (πιθανόν ένα από τα ξενοδοχεία) υπό την επωνυμία Nikki Beach.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα