Μαργκρέτε Βεστάγκερ: Η γυναίκα-εφιάλτης των τεχνολογικών κολοσσών

European Union Commissioner for Competition Margrethe Vestager speaks during a media conference at EU headquarters in Brussels on Tuesday, June 27, 2017. The European Union's competition watchdog has fined internet giant Google over its online shopping service. (AP Photo/Virginia Mayo)
European Union Commissioner for Competition Margrethe Vestager speaks during a media conference at EU headquarters in Brussels on Tuesday, June 27, 2017. The European Union's competition watchdog has fined internet giant Google over its online shopping service. (AP Photo/Virginia Mayo) AP

Υπογράφει "τσουχτερά" πρόστιμα και «τρομάζει» τα μονοπώλια. Ποια είναι η Ευρωπαία επίτροπος που κυνηγά όσους επιχειρούν να παρακάμψουν το νόμο

Η ανάγνωση των τίτλων σχετικά με την Μαργκρέτε Βεστάγκερ μπορεί να σας οδηγήσει στην άποψη ότι αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη για τις τεχνολογικές εταιρείες. Είναι αλήθεια ότι η Βεστάγκερ, επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη, καθιστώντας την έτσι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες της ηπείρου.

Όπως επισημαίνει ο Rowland Manthorpe του βρετανικού Wired, «Κανένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν έχει την εξουσία της Βεστάγκερ να διώκει τη φοροδιαφυγή, να επιβάλλει πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ή να αναγκάζει τις εταιρείες να πραγματοποιούν χονδρικές αλλαγές στις δραστηριότητές τους».

Με αφορμή την πρόσφατη επιβολή προστίμου της Κομισιόν προς τη Google ύψους 2,7 δισ. δολαρίων, την οποία και υπογράφει η Βεστάγκερ παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένες πτυχές του χαρακτήρα της που υπενθυμίζουν ότι η ίδια δεν είναι μόνο εκπρόσωπος της επιτροπής αλλά και μία ατομική ενδιαφέρουσα προσωπικότητα:

Μαργκρέτε Βεστάγκερ: Η γυναίκα-εφιάλτης των τεχνολογικών κολοσσών

Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΗΣ

Μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη που ονομάζεται Ølgod στη δυτική ακτή της Δανίας.

Μαργκρέτε Βεστάγκερ: Η γυναίκα-εφιάλτης των τεχνολογικών κολοσσών

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ

Οι γονείς της ήταν και οι δύο λουθηρανικοί πρύτανοι, ενώ ο πατέρας της ήταν και τοπικός πολιτικός στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Δανίας (SLP).

Μαργκρέτε Βεστάγκερ: Η γυναίκα-εφιάλτης των τεχνολογικών κολοσσών

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ίδια είναι επαγγελματίας πολιτικός από την ηλικία των 21 ετών, όταν διορίστηκε στο κεντρικό συμβούλιο και την εκτελεστική επιτροπή του SLP.

Μαργκρέτε Βεστάγκερ: Η γυναίκα-εφιάλτης των τεχνολογικών κολοσσών

ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΗΓΕΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Σε ηλικία 30 ετών η Βεστάγκερ έγινε υπουργός Παιδείας της Δανίας, ενώ έπειτα από μία δεκαετία εκλέχθηκε ηγέτης κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

 

πηγή φωτογραφίας: AP/Virginia Mayo            

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: