Μάρκος Βερέμης: “Πίσω από κάθε επιτυχία, υπάρχουν πολλές αποτυχίες”

Μάρκος Βερέμης: “Πίσω από κάθε επιτυχία, υπάρχουν πολλές αποτυχίες”
Μάρκος Βερέμης Eurokinissi

Ο πρόεδρος και co-founder της Upstream, της ελληνικής πολυεθνικής που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ως ο πρώτος καλεσμένος της εκπομπής Business Monitor του Τάσου Ζάχου.

Ο Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος και co-founder της Upstream, της ελληνικής πολυεθνικής που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή Business Monitor, μια επιχειρηματική εκπομπή στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας του News 24/7 με το Fortune Greece.

Μιλώντας στον Τάσο Ζάχο, Editor in Chief του Fortune Greece, και αναφερόμενος στους νέους και την επαφή τους με την επιχειρηματικότητα, ο Μάρκος Βερέμης ανέλυσε το πρόγραμμα Junior Achievement Greece:

“Το Junior Achievement Greece είναι ένα πρόγραμμα που επί της ουσίας πηγαίνει σε σχολεία, σε κυρίως υποβαθμισμένες περιοχές, καλύπτει περίπου 7,000 με 7,500 παιδιά και τους μαθαίνει για την επιχειρηματικότητα. Προσπαθεί, παράλληλα, να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις που υπάρχουν γύρω από το τι είναι επιχειρηματικότητα. Τρέχουμε ένα πρόγραμμα που λέγεται “Εικονική επιχείρηση”, το οποίο είναι βιωματικό και ξεκινά κάθε Οκτώβριο. Εκεί τα παιδιά βλέπουν για πρώτη φορά πώς μπορεί να λειτουργήσει μια εταιρεία, ενώ ανακαλύπτουν στοιχεία του χαρακτήρα τους που δεν ήξεραν.”

Παράλληλα, ο κύριος Βερέμης, ως ένας από τους πιο πετυχημένους εκπροσώπους της startup και επενδυτικής κοινότητας, έδωσε ένα μήνυμα σε κάθε νέο Έλληνα που θέλει να ανοίξει επιχείρηση αυτή την εποχή:

“Θα έλεγα ότι τίποτα δεν σας σταματάει και αυτό είναι μία σκέψη που πρέπει να την έχει κανείς μαζί του και στις απογοητεύσεις. Να συνεχίζετε, γιατί ο επιμένων, τελικά, σε κάποιο βαθμό νικά και οι αποτυχίες είναι μέρος της διαδρομής. Πίσω από κάθε επιτυχία, υπάρχουν πολλές αποτυχίες” και κατέληξε απαντώντας στην ερώτηση “τι είναι η επιχειρηματικότητα”: “Με μία απλή ερμηνεία είναι η δυνατότητα, τα πράγματα που έχεις φανταστεί, να μπορείς να τα μετατρέψεις σε κάτι πραγματικό. Οτιδήποτε περιλαμβάνει αυτή τη διαδικασία νομίζω είναι επιχειρηματικότητα”.

Δείτε το ανανεωμένο πρόγραμμα του News 24/7 στους 88,6 αναλυτικά εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα