MYTILINEOS: Καταγράφει ρεκόρ κεφαλαιοποίησης

MYTILINEOS: Καταγράφει ρεκόρ κεφαλαιοποίησης

Μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από τη Mytilineos – εξαιρουμένωντων τραπεζών - έχουν μόνο ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η Coca-Cola 3E, δηλαδή τρεις πολυεθνικές εταιρείες.

Δυναμικά έχει μπει το νέο έτος για τη Mytilineos καθώς η μετοχή της διαμορφώθηκε χθες σε τιμή πάνω από τα 21 ευρώ με ημερήσια άνοδο 3,64%.

Έτσι η κεφαλαιοποίηςη της εταιρείας ανήλθε πάνω από τα 3 δισ. ευρώ που αποτελεί ιστορικό υψηλό. Όπως παρατηρούν παράγοντες της αγοράς, στην παρούσα φάση μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από τη Mytilineos – εξαιρουμένωντων τραπεζών – έχουν μόνο ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η Coca-Cola 3E, δηλαδή τρεις πολυεθνικές εταιρείες.

Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος της μετοχής της Mytilineos – που πέρυσι τέτοιον καιρό διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 15 ευρώ – αντανακλά την αναπτυξιακή τροχιά της εταιρείας.

Επίσης ερμηνεύεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στον εταιρικό μετασχηματισμό που ανακοινώθηκε ένα μήνα πριν. Όπως είχε εξηγήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, αυτός έγινε με το βλέμμα στραμμένο στους επενδυτές του εξωτερικού, καθώς «σε εκείνους απευθυνόμαστε πλέον». Πρόσθεσε ότι τα οικονομικά μεγέθη της Mytilineos – και ιδίως ο συνδυασμός χαμηλής δανειακής μόχλευσης με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης – δικαιολογούν την επενδυτική βαθμίδα για την πιστοληπτική ικανότητα. Επιπλέον οι κινήσεις που γίνονται σε όλα τα επίπεδα ενισχύουν την εξωστρέφεια της εταιρείας και «φωτίζουν» το αφήγημά της, οδηγώντας στην αναγνώριση της πραγματικής χρηματιστηριακής της αξίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα