Νέα Cloud Λύση για την Ασφάλεια των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων

Νέα Cloud Λύση για την Ασφάλεια των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση τόσο του αριθμού των κυβερνο-απειλών όσο και της πολυπλοκότητάς τους.

Ειδικότερα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι στο στόχαστρο ομάδων κυβερνοεγληματιών και εμφανίζουν ευπάθειες και κενά ασφαλείας σε πολλά επίπεδα.

Ένας απο τους πιο γνωστούς πονοκέφαλους εσχάτως είναι το ransomware το οποίο μπορεί να εισέλθει εντός της εταιρίας ξεγελώντας τους εργαζομένους της με τακτικές κοινωνικής μηχανικής.

Επίσης, οι εργαζόμενοι συνιστούν κενό ασφαλείας αθελά τους και λόγω των προσωπικών συσκευών που χρησιμοποιούν στην δουλειά τους– όπως tablet, laptop, και smartphones που ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί και μεταφέρουν τις ευπάθειες στον εργασιακό χώρο.

Πολύ σημαντικά τμήματα της ασφάλειας είναι η δυνατότητα ολικής εικόνας, ο άμεσος εντοπισμός προβλημάτων, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση και στη συνέχεια, η αντιμετώπιση.

Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον εργαλεία επικεντρωμένα σε όλες τις σύγχρονες κακόβουλες τακτικές και απειλές, καθώς και τα αντίστοιχα εργαλεία διαχείρισής τους.

Η ESET ανακοίνωσε πρόσφατα το ESET Cloud Administrator – μία νέα cloud λύση για την απομακρυσμένη διαχείριση της ασφαλείας, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να απαντά στις IT προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Το ESET Cloud Administrator είναι μια cloud κονσόλα που επιτρέπει την κεντρική διαχείριση των λύσεων ασφάλειας της ESET. Καθότι στηρίζεται στην τεχνολογία cloud, αποτελεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μια πρακτική και εύχρηστη υπηρεσία, με δυνατότητα σύνδεσης από και προς οποιαδήποτε συσκευή ή τοποθεσία.

Το διαισθητικό περιβάλλον εργασίας της λύσης και η εύκολη εγκατάσταση σε endpoint επιτρέπουν στους υπεύθυνους του IT να διαχειρίζονται την ασφάλεια της εταιρίας, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες IT δεξιότητες. Παράλληλα, ο ESET Cloud Administrator αναλαμβάνει να ενημερώνει για τα συμβάντα ασφαλείας και για τη συνολική απόδοση των προϊόντων ασφαλείας ESET, που είναι εγκατεστημένα στο δίκτυο της εταιρίας.

Με το ESET Cloud Administrator δεν απαιτείται εγκατάσταση server διαχείρισης. Είναι άμεσα έτοιμο για χρήση, ενώ, παράλληλα, η λύση πραγματοποιεί αναβαθμίσεις στο παρασκήνιο, χωρίς την ανάγκη εισόδου του διαχειριστή, ελαχιστοποιώντας τη διακοπή της ροής στις εργασίες. Επιπλέον, ο ESET Cloud Administrator δεν απαιτεί πρόσθετο IT προσωπικό ή hardware, γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος για τις ΜΜΕ.

«Για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μια λύση ασφάλειας πρέπει να είναι αξιόπιστη, εύκολη στη χρήση και να έχει ελάχιστο αντίκτυπο στις IT διαδικασίες και στις επιχειρησιακές διεργασίες», δήλωσε ο Νέοφυτος Νεοφύτου, Managing Director στην ESET Middle East, Greece & Cyprus. «Και το κόστος είναι ένα βασικό ζήτημα. Θέλουν τεχνολογία που είναι κατάλληλη για τις επιχειρηματικές ανάγκες τους σε προσιτή τιμή. Για τους πελάτες αυτούς, η ESET προσφέρει τώρα ένα μεγάλο «κομμάτι που έλειπε από το παζλ» που ταιριάζει με την υποδομή δικτύου, παρέχοντας στις ΜΜΕ τη «συνολική λύση ασφάλειας» που χρειάζονται».

Το ESET Cloud Administrator είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα, αφού προηγήθηκε το λανσάρισμά του ως πρόγραμμα «Early Access» σε οκτώ χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα