Οι πρωταγωνιστές του Disrupt Greece προπονούνται για τον μεγάλο τελικό

Οι πρωταγωνιστές του Disrupt Greece προπονούνται για τον μεγάλο τελικό

Το FitStartup Bootcamp θα οδηγήσει τις ομάδες στον μεγάλο event στις 29 Ιουνίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το  Bootcamp «FitStartup» στο πλαίσιο του μεγάλου διαγωνισμού καινοτομίας  Disrupt Greece , στον πολυχώρο «Προορισμός Παπαστράτος».

Οι 51 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή έδωσαν το παρόν, ώστε να λάβουν συμβουλές, καθοδήγηση και τα κατάλληλα εργαλεία ενόψει του μεγάλου τελικού στις 29 Ιουνίου.

Το ολοήμερο Live Event του  Disrupt Greece  στις 29 Ιουνίου  περιλαμβάνει  μια σειρά από discussion panels και συνεντεύξεις one-to-one με προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, θεσμικό και επενδυτικό χώρο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Fintech, agribusiness, τουρισμός, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για startups και Mικρομεσαίες επιχειρήσεις, true stories από εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυσήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν.

Keynote speakers θα είναι ο  Χρήστος Τσόλκας, Vice President Sales της Philip Morris International, ο  Jeff Hoffman , επενδυτής και συνιδρυτής μεταξύ άλλων, των booking.com και priceline.com καθώς και ο Έλληνας επενδυτής του snapchat  Νίκος Μπονάτσος , Managing Director του General Catalyst. Παράλληλα οι ομάδες –  φιναλιστ του διαγωνισμού που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των προτάσεων τους, θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα ζωντανά σε ένα δυναμικό κοινό, διεκδικώντας πρόσβαση σε υπηρεσίες συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Επιπλέον η  RSM , ως exclusive knowledge partner θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στους δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού.

Στις 29 Ιουνίου έχουμε Προορισμό. Δείτε όλη την ατζέντα  ΕΔΩ

Γιατί γίνεται το Bootcamp «FitStartup»

Στο διήμερο πρόγραμμα 21 και 22 Ιουνίου, η εκπαίδευση είχε οδηγίες για το πώς οι ομάδες μπορούν να παρουσιάσουν πιο αποτελεσματικά το επιχειρηματικό τους πλάνο, αλλά και πώς τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους παρέχουν πραγματικές λύσεις. Ακόμη δίνεται έμφαση στη προσέγγιση επενδυτή – επιχειρηματία και στο τι ζητάνε οι πρώτοι για να επενδύσουν στους δεύτερους.

Βασικός εισηγητής στο Bootcamp ήταν ο   İhsan Elgin  είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τουρκικής επιχειρηματικής σκηνής και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ώστε να μεταδώσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και να εμπνεύσει τους νέους επιχειρηματίες.

Ο 
Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των Industry Disruptors και πρόεδρος της mscomm καλωσόρισε τους νέους επιχειρηματίες και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό «Disrupt Greece».

«Σήμερα ξεκινάει το ταξίδι για τα 51 startup που είχαν έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό του DisruptGreece. Κι επειδή σκοπός μας είναι να φτιάχνουμε εθνικούς πρωταθλητές ξεκινάμε με μια καλή προπόνηση. Με ένα διήμερο bootcamp που θα εκπαιδεύσουμε τις ομάδες για να μπορέσουν να διαγωνιστούν μπροστά σε κοινό και κριτές την επόμενη Πέμπτη 29/6 στον πολυχώρο «Προορισμό Παπαστράτος». Εστιάζοντας σε business canvas model και σε lean methodology θέλουμε να ενισχύσουμε τα επιχειρηματικά πλάνα των ομάδων, να τους εμπνεύσουμε για αυτό το μοναδικό ταξίδι στο φαρ ουεστ της επιχειρηματικότητας και να τους θωρακίσουμε μ’ ένα πολύ καλό pitch. Αξίζει να σημειωθεί πως το διήμερο workshop παρέχεται δωρεάν σε όλα τα startup που συμμετείχαν στο διαγωνισμό – όχι μόνο στους φιναλίστ – και αποτελεί παροχή των Industry Disruptors και του Fortune».

«Βρισκόμαστε σήμερα στο διήμερο Bootcamp “FitStartup” στο πλαίσιο του μεγάλου διαγωνισμού καινοτομίας Disrupt Greece, που εγκαινιάζουν Fortune, IDGC και Παπαστράτος. Οι μέρες κυλούν αντίστροφα για το μεγάλο event στις 29 Ιουνίου και σήμερα οι «πρωταγωνιστές» του Disrupt βρίσκονται εδώ, στον πολυχώρο «Προορισμός Παπαστράτος», ώστε να λάβουν τα πρώτα βασικά εφόδια και εργαλεία για την εξέλιξη τους. Μαζί μας είναι ο Ιhsan Elgin, εξέχουσα προσωπικότητα του startup οικοσυστήματος της Κωνσταντινούπολης, που ήρθε ειδικά για τον διαγωνισμό. Στο live challenge στις 29 θα μιλήσουμε για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, τις τεχνολογίες που κάνουν «disrupt» στην καθημερινότητά μας, τις προκλήσεις του αύριο και τα νέα εργαλεία που δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης για τη νέα γενιά που τολμά, καινοτομεί και θα παρουσιάσει live τις επιχειρηματικές της λύσεις» δήλωσε ο  Τάσος Ζάχος, Editor in Chief του Fortune.

Περισσότερους ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ομάδες και επιχειρηματικές ιδέες θα δούμε στις 29 Ιουνίου, στον μεγάλο διαγωνισμό Disrupt Greece.

To βιογραφικό του İhsan Elgin

Ο Τούρκος επιχειρηματίας και angel investor έχει ένα «αξιοζήλευτο» βιογραφικό. Μετά την αποφοίτησή του από το Dokuz Eylül University με πτυχίο στα Οικονομικά, ο Elgin ανέλαβε αρκετούς εταιρικούς ρόλους σε πληθώρα επιχειρήσεων για περισσότερα από οχτώ χρόνια.

Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, αποφοίτησε από το Koç University’s Executive MBA Program. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα ανώτερων στελεχών της Kodalfa, Inc., μιας νεοσύστατης τούρκικης νεοφυούς επιχείρησης. Η Kodalfa αναγνωρίστηκε ως μια από τις επτά επιχειρήσεις με τον υψηλότερο αντίκτυπο στην Τουρκία από την Endeavor το 2008 και ξεκίνησε να λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Climate Minder Group, όπου ο Elgin ήταν συνιδρυτής. Η Climate Minder αγοράστηκε από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες άρδευσης στις Hνωμένες Πολιτείες Αμερικής στα τέλη του 2012.

Επιπλέον, έχει περάσει από τη θέση του διευθυντή του Fit Startup Factory («Girişim Fabikası»), ενός «τεχνολογικού επιταχυντή» από την Κωνσταντινούπολη με αντικείμενο την ενεργοποίηση των επιχειρηματιών τεχνολογίας της Τουρκίας και τη δημιουργία δυνητικών και βιώσιμων επιχειρήσεων, δίνοντας «βήμα» στην επιχειρηματική κοινότητα της Τουρκίας.

Ο Elgin είναι σήμερα ο ιδρυτής της Core Strateji, μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό των κορυφαίων επιχειρήσεων, καθώς και στο lean startup coach. Επίσης, είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Center for Entrepreneurship στο Özyegin University όπου σχεδιάζει και διαχειρίζεται ένα Venture Accelerator -Fit Startup Factory- για τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις για την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών. Να σημειωθεί πώς το Fit Startup Factory λάνσαρε 12 νεοφυείς επιχειρήσεις μέσα σε 3 μόλις χρόνια.

Ο Elgin διδάσκει τις εξής διαλέξεις: «Η διαχείριση ενός Lean Startup», «Business Model Generation» και συμβουλεύει επιχειρήσεις για ενδοεταιρική διοίκηση και διοίκηση νέων επιχειρήσεων.

Τέλος, ως μέλος κυβερνητικών επιτροπών μπορεί να αναλύσει τα οικοσυστήματα της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη στρατηγικών για την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας.

Δείτε τις δηλώσεις:

Την εκδήλωση με πλάνα καλύπτει ως χορηγός επικοινωνίας η  Live Media .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα