Οικογένεια Μαρινόπουλου: Είμαστε εδώ και στηρίζουμε οικονομικά

Οικογένεια Μαρινόπουλου: Είμαστε εδώ και στηρίζουμε οικονομικά

Τι απαντούν οι τρεις της οικογένειας Μαρινόπουλου που δεν συμμετέχουν στην διοίκηση της αλυσίδας για χρέη και offshore

Δημόσια θέση, μέσω "ξένης δημοσιευσης" σε σημερινές εφημέριδες πήραν τα τρία μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου που μαζί με τον Λεωνίδα Μαρινόπουλο έως και τον προηγούμενο Δεκέμβριο διοικούσαν από κοινού τον πολυσχιδή όμιλο. Πρόκειται για τους Πάνο Ι. Μαρινόπουλο, Στέφανο Ι. Μαρινόπουλο και Πάνο Δ. Μαρινόπουλο. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

"Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους χιλιάδες εργαζομένους και στους πιστωτές (οι τράπεζες τα γνωρίζουν), ότι έχουμε καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι να μην απολέσουν τις θέσεις εργασίας τους, οι πιστωτές να ικανοποιήσουν τις έννομες αξιώσεις τους και η εταιρεία να εξακολουθήσει να λειτουργεί μέσα από μια δημιουργική συνέργεια με τον νέο στρατηγικό επενδυτή.

Όταν αποχωρήσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μαρινόπουλος Super Markets τον Δεκέμβριο του 2015 αναλάβαμε την εγγύηση παλιότερων δανείων της εταιρείας αξίας 75 εκατ. ευρώ και εγγυηθήκαμε την χρηματοδότηση της με 75 εκατ. ευρώ νέα χρήματα. Επιπλέον τον Μάρτιο του 2016 εγγυηθήκαμε εκ νέου άλλα 75 εκατ. ευρώ νέα χρηματοδότηση κατόπιν πρότασης των πιστρωτριών τραπεζών, σύμφωνα με την οποία με το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εισόδου στρατηγικού επενδυτή σε τμήμα της εταιρείας.

Όλες οι εταιρείες που σε δημοσιεύματα αναφέρονται ως offshore (δηλαδή σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, FYROM, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, ΗΠΑ) είναι εταιρείες "νομιμότατες, δεν είναι offshore εταιρικά μορφώματα, είναι δηλωμένες στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (τράπεζες κ.ο.κ.), συμπεριλαμβάνονται στις εταιρείες του ομίλου και αποτελούν πάντα μέρος του ενοποιημένου ισολογισμού”, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Κάνουμε -δημόσια- έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους να μην υιοθετούν κακόβουλες και παραπλανητικές πληροφορίες, οι οποίες το μόνο που προσφέρουν είναι να δημιουργούν κωλύματα στη μόνη επωφελή για όλους λύση, που είναι η εταιρεία Μαρινόπουλος Super Markets να μείνει όρθια και εν λειτουργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαρινόπουλος
SHARE:

24Media Network