Όμιλος Καρατζή: Μία ελληνική εταιρεία πραγματοποιεί εξαγορά στην Γερμανία

Όμιλος Καρατζή: Μία ελληνική εταιρεία πραγματοποιεί εξαγορά στην Γερμανία
Ο Όμιλος Καράτζη ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό στην Γερμανική εταιρεία ειδών συσκευασίας BSK & Lakufol Kunststoffe

Ο Όμιλος Καράτζη ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό στην Γερμανική εταιρεία ειδών συσκευασίας BSK & Lakufol Kunststoffe.

Το να εξαγοράσει μία γερμανική επιχείρηση μία ελληνική δεν αποτελεί είδηση, είδηση είναι όταν μία ελληνική εταιρεία εξαγοράζει μία γερμανική, θα μπορούσε να είναι η παράφραση του παραδείγματος με τον σκύλο και τον άνθρωπο. Έτσι η είδηση της ημέρας στα επιχειρηματικά είναι η νέα επένδυση εκτός των Ελληνικών συνόρων που προχώρησε ο Όμιλος Καράτζη εξαγοράζοντας πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στην Γερμανική εταιρεία BSK & Lakufol Kunststoffe GmbH.

Συσκευασίες αγροτικών προϊόντων

Με έδρα στο Henfenfeld της Γερμανίας, η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή πολυστρωματικών φιλμ ενσίρωσης τελευταίας τεχνολογίας, με συνεχή βελτίωση των υφιστάμενων και ανάπτυξη νέων ειδών αγροτικής συσκευασίας. Ανάμεσα στα αγροτικά προϊόντα τα οποία παράγονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας συγκαταλέγονται τα Agrastretch, Netfol, SILAPAC, SilaECO Power Net και SILAPRESS, ενώ παράλληλα παρέχονται λύσεις και για βιομηχανικές συσκευασίες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας η προσθήκη της παραγωγικής δυναμικότητας της βιομηχανικής μονάδας της BSK & Lakufol Kunststoffe αναμένεται να προσδώσει ουσιαστικά οφέλη σε εμπορικό επίπεδο καθώς διαμορφώνει νέες συνθήκες για την τοποθέτηση του Ομίλου σε ένα μεγαλύτερο πλαίσιο προϊοντικών προτάσεων.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος Καράτζη προχώρησε σε μια ακόμη αναβάθμιση του μηχανολογικού του εξοπλισμού επενδύοντας στην εγκατάσταση ενός extruder τελευταίας τεχνολογίας του οίκου Costruzioni Meccaniche Luigi Bandera SpA. Η ανωτέρω επένδυση έρχεται να προσθέσει 4.500 τόνους παραγωγής, στην ήδη υπάρχουσα δυναμικότητα της BSK & Lakufol Kunststoffe, σε ετήσια βάση.

Οι ανωτέρω κινήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για περαιτέρω ισχυροποίηση της βιομηχανικής και εμπορικής του παρουσίας στις διεθνείς αγορές ειδών συσκευασίας, σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωση της. Η Διοίκηση του Ομίλου συνεχίζει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στις αγορές όπου δραστηριοποιείται παραμένοντας προσηλωμένη στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού της προγραμματισμού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα