ΟΠΑΠ: Νέος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ο Οδυσσέας Χριστοφόρου

O  Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ.  Οδυσσέας Χριστοφόρου

Ο κ. Χριστοφόρου, ο οποίος αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα από σήμερα 1η Ιουλίου, είχε διατελέσει στο παρελθόν Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μετά από 5 χρόνια επιτυχημένης πορείας ως Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ, ο κος Οδυσσέας Χριστοφόρου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο Χρηματιστήριο, αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου 2019 Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλός της.

Το έμπειρο στέλεχος με μεγάλη καριέρα σε νευραλγικές θέσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα έχει διατελέσει στο παρελθόν, marketing and communication Manager της ελεγκτικής εταιρείας Arthur Andersen, καθώς και Γενικός Διευθυντής sales and marketing της πολυεθνικής εταιρείας EY Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ως Γενικός Διευθυντής επικοινωνίας της Εμπορικής Τράπεζας, συντέλεσε τα μέγιστα στη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση στον τραπεζικό κλάδο και την πώλησή της στην Credit Agricole. Από το 2008 έως το 2014 διετέλεσε Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή της κρίσης ρευστότητας και ομαλοποίησης των συνθηκών λειτουργίας των τραπεζών.

Όπως ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ο ΟΠΑΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε τον διορισμό του Οδυσσέα Χριστοφόρου στο νέο ρόλο του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου. Από την 1η Ιουλίου 2019, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Damian Cope, και δεν θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο κ. Χριστοφόρου, ο οποίος κατέχει αυτή τη στιγμή τη θέση του Επικεφαλής Εταιρικών & Ρυθμιστικών Υποθέσεων, εντάχθηκε στην ομάδα του ΟΠΑΠ τον Αύγουστο του 2014. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στην Εταιρεία συνεχίζει και καλύπτει τους τομείς εταιρικής επικοινωνίας, ρυθμιστικών και κανονιστικών υποθέσεων, εταιρικών υποθέσεων, σχέσεων με τα Μ.Μ.Ε., καθώς και τις εκτεταμένες δραστηριότητες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: οπαπ
SHARE:

24Media Network