Παραιτείται ο CEO της Boeing μετά τα ζητήματα ασφαλείας

Διαβάζεται σε 1'
Αεροσκάφος τύπου Boeing 757 της Delta Airlines
Αεροσκάφος τύπου Boeing 757 της Delta Airlines (AP Photo/Chris O'Meara, File)

Σαρωτικές αλλαγές και παραιτήσεις στην Boeing, με πολλά μεγαλοστελέχη της εταιρείας να αποχωρούν μετά το περιστατικό με την αποκόλληση πόρτας.

Σαρωτικές αλλαγές ανακοίνωσε η Boeing τη Δευτέρα, 25 Μαρτίου μετά τα συσσωρευμένα ζητήματα ασφαλείας που έχουν ανακύψει σε αεροσκάφη της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντέιβ Καλχούν, θα αποχωρήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Boeing γνωστοποίησε επίσης ότι το αφεντικό του εμπορικού τμήματος θα συνταξιοδοτηθεί άμεσα, ενώ ο πρόεδρός της δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή.

Η εταιρεία βρίσκεται υπό πίεση μετά την αποκόλληση πόρτας από αεροπλάνο εν πτήσει τον Ιανουάριο. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού, αλλά η ασφάλεια της εταιρείας έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο CEO της Boeing ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις αρχές του 2020, αφού το προηγούμενο αφεντικό, Dennis Muilenburg, καθαιρέθηκε μετά από δύο δυστυχήματα του Boeing 737 Max 8 που στοίχισαν τη ζωή σε 346 επιβάτες καθώς και στο πλήρωμα.

Ο ίδιος δήλωσε τη Δευτέρα: “Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας και ξέρω ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη στιγμή προς μία καλύτερη εταιρεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα