Νέο αυθαίρετο μπλόκο στη ΣΕΚΑΠ

Νέο αυθαίρετο μπλόκο στη ΣΕΚΑΠ

Το Τελωνείο Ξάνθης αποφάσισε αιφνιδίως να μπλοκάρει τη διανομή των προϊόντων της ΣΕΚΑΠ στην ελληνική αγορά, σε συνέχεια της επικύρωσης του προστίμου - μαμούθ

Μπροστά σε ακόμα μία εξαιρετικά δύσκολη εξέλιξη βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το Τελωνείο Ξάνθης αποφάσισε να μπλοκάρει τη διανομή των προϊόντων της στην ελληνική αγορά, σε συνέχεια της επικύρωσης του προστίμου των 38,2 εκατ. ευρώ από το Εφετείο.

Πρόκειται για μία εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση του Τελωνείου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, κάτι που θα επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημίες για την εταιρεία ειδικά σε μια περίοδο με υψηλή κατανάλωση.

Το Τελωνείο καλύπτεται νομικά να εξακολουθεί να δίνει την πίστωση των 28 ημερών

Όπως εξηγούν πηγές της αγοράς, ο Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας επιτρέπει στις καπνοβιομηχανίες να διανέμουν στην ελληνική αγορά προϊόντα με πίστωση φόρου 28 ημερών. Για αυτό τον λόγο, οι καπνοβιομηχανίες καταθέτουν, όπως προβλέπεται, εγγύηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Παρότι η ΣΕΚΑΠ έχει καταθέσει εγγύηση πάνω από 4 εκατ. ευρώ αλλά και έχει υποβάλει αίτηση αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, το Τελωνείο, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που επικύρωσε το πρόστιμο, αρνείται την πίστωση ζητώντας την άμεση καταβολή του.

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, η απόφαση αυτή του τελωνείου σφίγγει ακόμα περισσότερο τον κλοιό για την ακριτική καπνοβιομηχανία. Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούνται φέρνουν τη ΣΕΚΑΠ ακόμα πιο κοντά στο λουκέτο, επιτείνοντας, δυστυχώς, εν μέσω Χριστουγέννων, την αγωνία των 170 εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

SHARE:

24Media Network